“Я думав, що це вже все…” – як водій маршрутки бореться з туберкульозом

© Adobe Stock

Прийняти дві хвороби і заново повірити в себе – це виявилося непросто для Геннадія з Кропивницького. Він кілька років поспіль працював водієм маршрутки. Щодня виходив з гарним настроєм на маршрут, посміхався людям і навіть жартома казав, що десь тут зустріне свою другу половинку.

Та в один момент його самопочуття погіршилося. Геннадій щодня змушував себе вставати вранці, але щоразу це було все важче.

«Я не міг пояснити свій стан. Чому так? Раніше я вставав рано, пив каву і летів на роботу. Та потім це бажання зникло. Я прокидався і лежав у ліжку, збирався із силами, щоб встати. Так тривало майже півмісяця. Я змусив себе піти в лікарню і здати аналізи. Коли мені повідомили результати флюорографічного обстеження, я ледь не впав із стільця. Слабкість, втомлюваність – це були симптоми туберкульозу. Стало страшно, адже я знав, що вирватися з лап цієї хвороби тяжко. Батьки переконали мене, що треба лікуватися. Я ліг в лікарню, але в душі не надіявся, що вилікуюся – попри те, що приймав усі пігулки, краще мені не ставало. Я думав, що це вже все… Лікарі мені змінили схему лікування. Звісно, я приймав ліки, але не вірив, що вирвуся…», – ділиться своїми хвилюваннями Геннадій.

Після стаціонарного лікування чоловіка виписали на амбулаторне додому.

«Клієнт потрапив під медико-соціально-психологічний супровід, завдяки якому згодом у нього з’явилося розуміння важливості проходити лікування на туберкульоз та приймати АРВ-терапію. Я самостійно щоденно доставляю Геннадію протитуберкульозні препарати та контролюю їх прийом, надаю соціально-психологічні послуги, у тому числі соціальну допомогу. Під моїм супроводом Геннадій з листопада 2019 року. Наразі йому залишилося ще кілька місяців приймати препарати до завершення лікування. Головне – я допоміг йому повірити у себе», – розповідає соціальний працівник проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині» Максим Горюнов.

Нагадаємо, у десяти жителів Кіровоградщини підтвердили коронавірус.

Читайте також:

Вікторія Семененко, PR-менеджер БО “100 відсотків життя. Кропивницький”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар