На Кіровоградщині проходять змагання десантників

© 3 полк СпП

300 парашутистів змагаються на базі 3-го полку спецпризначення. Це дві команди з Хмельницького, по одній з Кропивницького, Очакова та Києва. Військові показують своє вміння складати фігури в небі і точно приземлятися, стрибаючи з гвинтокрила на висоті 2 тис. метрів.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Кожен з учасників сам складає собі парашут, бо знає – від послідовності та правильності укладання залежить його безпека. На це витрачають орієнтовно по 15 хвилин. Потім – підйом у небо і стрибок.

Група з 14 десантників 3-го полку спецпризначення, готуючись до командного стрибка, спочатку відтворює фігуру на землі, щоб потім сформувати її в небі. Але сильний вітер завадив планам парашутистів.

d9c59c2d1b168b29

“Зараз проводяться змагання на кращу позаштатну парашутну команду частин Сил спеціальних операцій. В нас є залікове коло, яке розбите на три сектори. Парашутист, який приземляється у перший сектор отримує найбільшу кількість балів”, – розповідає начальник воєнно-десантної служби 3-го полку спецпризначення Олександр.

Спецпризначенець 3-го полку з позивним “Буцефал” – єдиний з 10 учасників приземлився у коло.

“Це не передати словами. Викид адреналіну. Зникає страх висоти і це стає у задоволення, і, на мій погляд, корисно для здоров’я. На стрибках пам’ять дуже тренується і вестибулярний апарат”, – каже десантник. Це був його 66-ий стрибок.

Нагадаємо, військовий із Кіровоградщини підірвався на міні на Донбасі.

Читайте також: “Він завжди шукав справедливості”, – мама загиблого спецпризначенця Анатолія Бузуляка

3e84e545ce65011f

Поширити:

Залишити коментар:

коментар