Перші випадки коронавірусу зафіксували на Кіровоградщині

© entornointeligente.com

Станом на 10:00 29 березня у Кіровоградській області зафіксували перші чотири випадки коронавірусної інфекції.

Про це йшлося під час брифінгу заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, повідомляє Перша електронна газета.

Один випадок у Долинській, а інші троє хворих знаходяться на лікуванні в медичних закладах Кропивницького.

“Встановлюємо максимальне коло контактних осіб, які спілкувалися з хворими, і межі осередків коронавірусної інфекції. Особи, які могли мати фізичний контакт із хворими, будуть обстежені лабораторними методами та взяті під медичний нагляд терміном на 14 днів, щоб попередити розповсюдження ризиків поширення COVID-19”, – повідомила головний санітарний лікар області Надія Оперчук.

Як прокоментував голова ОДА Андрій Балонь, для мінімізації ризиків сьогодні впродовж дня діагностику експрес-тестами проведуть усім хворим, які госпіталізовані на пневмонію. Також мобільні групи продовжують обстежувати самоізольованих, які нещодавно повернулись з-за кордону й могли ймовірно контактувати з хворими. Цим займаються спеціально сформовані мобільні групи, які працюють у кожному районі.

Окрім того, навколо Кропивницького, а також Долинської та Олександрівки планують розгорнути санітарні блокпости. Селище потрапило в перелік у зв’язку з тим, що в Олександрівську ЦРЛ для отримання медичної консультації та рентгену їздив мешканець Кам’янки Черкаської області, де раніше зафіксували коронавірус.
6e75e121b87107f7a5b884f7706c6229.jpg

Нагадаємо, екскерівник УБОЗу Кіровоградщини захворів на коронавірус.

Читайте також: На Кіровоградщині протестують на коронавірус людей, які знаходяться на самоізоляції

Поширити:

Залишити коментар:

коментар