На Кіровоградщині протестують на коронавірус людей, які знаходяться на самоізоляції

На Кіровоградщині на COVID-19 протестують всіх, хто повернувся з-за кордону та знаходиться на самоізоляції.

Про це під час брифінгу розповіла головна санітарна лікарка області Надія Оперчук, повідомили Першій електронній газеті в пресслужбі ОДА.

“Кіровоградщина повністю забезпечена швидкими тестами на COVID-19. Мобільні бригади протестують усіх, хто знаходиться на самоізоляції, на коронавірус”, – наголосила Надія Оперчук.

До обласного лабораторного центру щоденно надходять списки жителів області, які перетинали кордон і зараз повертаються з країн зі спалахами коронавірусу.

Надія Оперчук наголосила на необхідності чітко дотримуватися умов карантину та самоізоляції.

Читайте також: Понад сотня людей, які повернулися з-за кордону, знаходяться під наглядом медиків на Кіровоградщині.

За добу в ОДА зареєстрували два звернення про порушення режиму самоізоляції. Відповідну інформацію передали до правоохоронних органів.

Водночас заступниця голови ОДА Тетяна Волинець зазначила, що мешканці Кіровоградщини можуть отримати оперативну інформацію щодо запобігання поширення коронавірусу, зателефонувавши на “гарячу” телефонну лінію Департаменту охорони здоров’я ОДА за номером (0522) 24-13-14 на буднях з 9:00 до 18:00 год.

Окрім цього, при ДУ “Лабораторний центр МОЗ України у Кіровоградській області” діє ще кілька “гарячих” ліній з 08:00 до 16:00 за номерами (0522) 37-32-82 та 33-12-97.

Читайте також: У Кропивницькому дезінфікують під’їзди проти поширення коронавірусу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар