Два університети Кропивницького отримали збільшене фінансування

Міністерство освіти і науки розподіляє державне фінансування між університетами за формулою, де виші з кращими результатами діяльності отримують більше фінансування. За формулою, два університети Кропивницького отримали збільшене фінансування: ЦНТУ (приріст 3,1 млн грн, порівнюючи з бюджетом 2019 року) та ЦДПУ (2,8 млн грн). Натомість Льотна академія отримала 95% свого бюджету 2019 року.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі МОН.

Всього у підпорядкуванні МОН фінансування за формулою отримали 136 закладів вищої освіти та 12 їхніх філій, які мають власні кошториси. Завдяки такому розрахунку фінансування цього року 17 університетів отримали збільшення фінансування на понад 15 мільйонів гривень. Загалом 94 заклади отримали 100-120% від бюджету 2019 року, а 54 – 95-99% від бюджету 2019 року.

Про зміну підходу до фінансування ЗВО та інші аспекти реформи вищої освіти, яку впроваджує Міністерство, розповість заступник Міністра освіти і науки Єгор Стадний 28 лютого під час робочого візиту до Кропивницького. Зустріч із викладачами та студентами заступник Міністра проведе у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка.

Нагадаємо, кропивницький ВИШ потрапив у ТОП-10 педагогічних університетів України.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар