Відсьогодні на Кіровоградщині аналогове телебачення припинило мовлення

© Факти - ICTV

У Києві та Кіровоградській області з 31 липня аналогове телебачення припинило мовлення, а 31 серпня – на всій території України. Телеканали країни переходять на цифрове мовлення.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на 112.ua.

Згідно з постановою Кабінету міністрів, в Україні триває процес переходу ефірного телевізійного мовлення від аналогового стандарту розповсюдження програм до цифрового DVB-T2.

“Це означає, що аналогове телебачення буде неодмінно вимкнено на заміну більш прогресивному цифровому стандарту, перевагами якого є висока якість телевізійного сигналу та більша кількість програм”, – йдеться у документі.

Зазначено, що такі зміни не торкнуться абонентів кабельного телебачення і власників супутникових антен. Наразі (після анексії Криму та окупації частини території Донецької та Луганської областей) в 143 населених пунктах України працює багатоканальна цифрова телемережа у складі чотирьох мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3 і МХ-5. Цифровими передавачами для безкоштовного перегляду поширюється 28 загальнонаціональних телеканалів і 4 регіональні телеканали в кожній із областей України.

Таким чином Нацрада з питань ТБ закликає телерадіоорганізації проінформувати населення про перехід на цифрове мовлення.

Також регулятор закликає дистриб’юторів цифрового обладнання збільшити поставки тюнерів та телевізорів для прийому цифрового сигналу. Зокрема попит серед населення може збільшитися на тюнери і телевізори, які можуть приймати ефірне телебачення в стандарті DVB-T2 (MPEG-4), а також DAB+.

Читайте також: Провайдера з Кіровоградщини покарали за показ російських каналів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар