У Кропивницькому збирають кошти на барельєф меценатці Ганні Дмитрян

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 3 квітня, Асоціація жінок України “ДІЯ” презентувала у Кропивницькому громадську кампанію зі збору коштів на барельєф Ганні Дмитрян. Встановлення барельєфу планується 9 липня 2018 року.

Повідомляється на Facebook-сторінці Асоціація жінок України ДІЯ. Кропивницький.

“Можна звернутись до міської влади чи підприємців і отримати кошти на відзначення. Але набагато краще, якщо по одній гривні дадуть хоч 10 тисяч кропивничан. Це буде перше подібне відзначення історичної особи – жінки, в нашому місті”, – зазначила на презентації голова організації у Кропивницькому Юлія Шкурупій.

Ганна Дмитрян була меценаткою, яка ініціювала побудову в місті лікарні св. Анни. Жінка не лише давала кошти на корисні для громади справи, а й особисто долучилася до проектування будівель, догляду за хворими.

“Те, що вона зробила – це надсучасна лікарня. А благодійністю Ганна Дмитрян продовжувала займатися навіть після смерті, коли залишила кошти на утримування ліжок для нужденних”, – зазначила художниця Tanya Dzyduk.

Кошти на барельєф будуть збирати у скриньку на публічних заходах. Також можна долучитися перерахувавши гроші на картку. Номер: 5168 7573 5066 3706 (Сулима Ольга Вікторівна).

Встановлення барельєфу планується 9 липня 2018 року.

Нагадаємо, наприкінці березня члени топонімічної комісії у міській раді Кропивницького підтримали ініціативу представництва Асоціації жінок України «Дія» щодо встановлення меморіальної дошки Ганні Дмитрян на фасаді міської лікарні №2 імені Святої Анни, заснованої меценаткою у 1904 році. Також у місті з’являться пам’ятні дошки Українським Січовим Стрільцям та учаснику АТО Олександру Шмальку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар