Кропивничан попереджають про шахрайство “Універсального Мобільного Банкінгу”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

14 лютого в Google Play з’явився додаток, який нібито дозволяє об’єднати всі банківські рахунки і в режимі онлайн мати до них усіх доступ. Мережа “дає доступ” до карт «ПриватБанку», «Ощадбанку», «ОТП-Банку», «Альфа-Банку» і «Раффайзен Банку Аваль». Проте сьогодні, 19 лютого, з’явилась офіційна заява ПриватБанку про те, що жоден із подібних додатків не є безпечним способом користування рахунками – «Универсальный Мобильный Банкинг» називають шахрайством.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі кропивницької філії ПрватБанку.

“Єдиним додатком, що дозволяє користуватися послугами банку з мобільних пристроїв, є Приват24. Будь-які сторонні «мобільні банки» – фішингові програми, створені для крадіжки особистих даних клієнтів і крадіжки грошей”, – повідомляють у прес-службі.

За даними платформи Google Play, додаток оцінили 94 користувачі.

Більшість із них оцінили додаток мінімальною познакою.

Окрім того, у коментарях люди пишуть про те, що проблеми виникають уже під час введення логіну.

Також варто відзначити, що під час встановлення додаток відразу просить дозвіл на перегляд ваших СМС-повідомлень.

Проте на Google Play додаток досі доступний, тож у шахрайський гачок доступний для встановлення.

Якщо вам немає кому подарувати власні заощадження, то додаток за посиланням «Универсальный Мобильный Банкинг». Встановлюйте і насолоджуйтеся чиєюсь шахрайською кмітливістю.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар