На Кіровоградщині випускників військових кафедр вперше призвали до лав ЗСУ

фото: apostrophe.ua

Цьогоріч, вперше за часи існування Збройних Сил України, проведено призов випускників військових кафедр на військову службу до лав ЗСУ. На Кіровоградщині служити в лавах збройних сил відправили 68 офіцерів запасу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією обласного військового комісаріату.

Даний вид служби впроваджено з метою допідготовки та перепідготовки офіцерів запасу за визначеними військовими спеціальностями, набуття ними практичного досвіду.

Протягом 2017 року з Кіровоградщини призвано 68 осіб (100 % від визначеного завдання), зокрема, 39 у червні та 29 у листопаді. Призивалися особи чоловічої та жіночої статі віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу (закінчили військові кафедри), мали вищу освіту (не нижче бакалавра) і яким присвоєне первинне офіцерське звання.

Усі офіцери за призовом в обов’язковому порядку пройдуть підготовку в навчальних центрах Збройних Сил України та після цього будуть призначені на первинні офіцерські посади до військових частин, які не беруть участь у проведені антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Також слід зазначити, що офіцери зазначеної категорії не залучатимуться до сил АТО без їхньої особистої згоди та укладання відповідного контракту.

Строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців.

Поруч із зазначеним повідомляємо, що військовими комісаріатами області продовжується відбір кандидатів на військову службу за контрактом з числа офіцерів запасу.
Основними вимогами є вмотивованість, належний стан здоров’я, фізична підготовленість, психологічна стійкість та відсутність судимостей.

Вікові критерії для молодшого офіцерського складу (молодший лейтенант-капітан) – до 40 років, для старшого офіцерського складу (майор-полковник) – до 50 років.

Детальну інформацію щодо порядку прийняття осіб офіцерського складу на військову службу за контрактом можна отримати у військових комісаріатах за місцем проживання або за тел. (0522) 24 94 28, м.Кропивницький, вул. Кавалерійська 17/19.

Призов офіцерів запасу чи прихована мобілізація? Причини та логіка нововведення

Поширити:

Залишити коментар:

коментар