Директору школи естетичного виховання “В гостях у казки” вручили Почесну грамоту Верховної Ради

Фото: Олена Карпенко

Учора, 29 листопада, народний депутат Станіслав Березкін вручив Почесну грамоту Верховної Ради України директору школи естетичного виховання “В гостях у казки” Миколі Русулу.

За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і танцювального мистецтва, значну роботу по естетичному вихованню підростаючого покоління, багаторічну плідну творчу працю та високу професійну майстерність нагороджений директор школи естетичного виховання “В гостях у казки” Новенської селищної ради, депутат районної ради Русул Микола Іванович. За дорученням депкорпусу Верховної Ради нагороду директору школи вручив народний депутат України Станіслав Березкін.

“Я надзвичайно радий, що у нашому місті вже протягом значного часу колектив демонструє високу майстерність і значні успіхи. Подружжя Миколи та Ірини Русулів я знаю близько 35-років і щиро вдячний за їхню роботу. Насправді, цю грамоту було легко отримувати у Верховній Раді, адже вона абсолютно заслужена”, – зазначив у привітальному слові Станіслав Березкін.

Також народний депутат вручив колективу сучасний фотоапарат.

Фото: Олена Карпенко

Після урочистостей розпочався святковий концерт з нагоди 35-річчя театру танцю і 20-річного ювілею школи естетичного виховання “В гостях у казки”.

фото: Сергій Якунін
фото: Сергій Якунін

Нагадаємо, заступника директора школи естетичного виховання “В гостях у казки”, керівника однойменного народного художнього колективу України театру танцю Ірину Русул нагородять відзнакою виконавчого комітету міської міськради “За заслуги” І ступеня.

Відомий не тільки в Україні, а й поза її межами, колектив “В гостях у казки” веде свою історію з 1982-го року, коли на базі Кіровоградської середньої школи №10 вчитель початкових класів Русул Ірина Василівна створила однойменний танцювальний гурток. За цей час колектив виховав не одне покоління талановитих танцюристів і завоював не один десяток престижних нагород. “В гостях у казки” є багаторазовим володарем гран-прі міжнародних конкурсів та фестивалів в Україні, Франції, Туреччині, Македонії, Чехії та Болгарії.

Керують колективом хореографи та балетмейстери-постановники Ірина і Микола Русул, разом зі своєю донькою Аліною.

Хореограф та балетмейстер-постановник Ірина Русул у 2016 році була гостею студії Першої електронної газети. У відеорубриці “Від PERSHої особи” вона розповіла про те, як створювалась танцювальна казка; які цілі ставили керівники на старті; про місто, яке мотивує та надихає.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар