Призов офіцерів запасу чи прихована мобілізація? Причини та логіка нововведення

фото: apostrophe.ua

Вперше в Україні стартує призов офіцерів запасу на військову службу в Збройні сили України. Відповідний наказ підписав 30 травня 2017 року Міністр оборони України Степан Полторак. Призиватимуть випускників військових кафедр, які не служили. Строкова служба для офіцерів запасу стає обов’язковою.

Отже, імунітет від служби скасовано. Випускників військових кафедр, які не служили, призиватимуть на 18 місяців.

Навіщо армії офіцери без досвіду? Яку небезпеку приховує новий вид призову? Чи вдасться без проведення мобілізації поставити офіцерів запасу у стрій? Яку армію ми будуємо? Причини та логіку нововведення шукаємо разом.

Консультують та аналізують новації: Ярослав Кучер, вiйськовий комiсар Кіровоградської областi; Олександр Рибкін, учасник бойових дій; Антон Красов, голова громадської організації “Штаб юридичної допомоги військовим”, юрист ВПГО “Юридична Сотня”; Юрій Грива, помічник військового комісара з правової роботи Кіровоградського ОВК.

Які причини призову до лав ЗСУ офіцерів запасу? В чому відмінність такого призову від мобілізації? Скільки триватиме призов офіцерів запасу? Кого можуть призвати на військову службу та чи існують підстави для відстрочки від призову? Як виглядатиме служба офіцерів запасу? Відповіді на усі ці запитання дивіться у програмі “Лінія захисту”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар