Герой із Кіровоградщини Олександр Чалапчій привіз медаль із марафону морпіхів США

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото з відмітки користувача Фб Yuri Deychakiwsky

Сьома ранку у Вашингтоні. Сонце поволі піднімається над горизонтом, а неподалік будинку Конгресу США вже активно розминаються та роблять селфі атлети-любителі. Це традиційний, уже 42-й, забіг Морської піхоти США. Цьогоріч тут, вже вдруге, виступає й українська команда, у складі якої поранені бійці АТО. Один із них військовий із Кіровоградщини – Олександр Чалапчій.

Інформує Перша електронна із посиланням на “Голос Америки”.

“Ветеран АТО з села Йосипівка Благовіщенського району Олександр Чалапчій став дев’ятим на щорічному марафоні морської піхоти США. Олександр подолав дистанцію 42 км на велосипеді з ручним керуванням. З результатом 3 години 30 хвилин Герой АТО посів 58 місце з 30 тисяч спортсменів, а в своїй категорії став 9-м. Загалом у марафоні взяли участь десятеро українців”, – йдеться у повідомленні Кіровоградської обласної ради.

Фото зі сторінки у Фейсбук: Андрій Боєчко

“Голос Америки”  у відеосюжеті розповідає, що українська команда налічує 10 чоловік. Шестеро виступають у дистанції 10 км, решта – біжать 42 км. Олександр Чалапчій був єдиним із команди українців, який брав участь у дистанції 42 км на велосипеді з ручним керуванням.

Фото з відмітки користувача Фб Yuri Deychakiwsky

Українські бійці кажуть, що марафон присвячують тим, хто не повернувся з війни. Також хочуть вмотивувати військових, які ще лежать у госпіталі, і показати їм, що не варто здаватися. На підтримку наших бійців приїхали представники української громади у США.

Як повідомив на своїй сторінці у Фб Президент України Петро Порошенко, українська команда здобула десять медалей: п’ять на 10 км забігу, чотири медалі на 42 км і одну на ручному велосипед

Фото зі сторінки у ФБ: Дмитренко Юрій

Нагадаємо, Олександр Чалапчій у 2014 році воював в АТО, під Горлівкою, де і отримав тяжке поранення та залишився без обох ніг – під час артобстрілу 28 вересня 2014 року під шахтою Южна (селище Ленінське, Донецька область). Завдяки волонтерам Олександр Чалапчій пройшов протезування і реабілітацію у Відні.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент Указом від 21 березня 2016 року відзначив орденом “За мужність” ІІІ ступеню Олександра Олександровича Чалапчія.

Олександр Чалапчій увійшов у 18-ку героїв спецвипуску благодійного проекту «Viva! Переможці», у рамках якого Viva.ua розповідала історію життя та подвигу військового.

У липні 2015 Олександр відкрив власний бізнес. Держава виділила йому компенсаційні 300 тис. грн, які він витратив на те, щоб відкрити свою справу.

Волонтери фонду “Повернись живим” випустили третій благодійний календар. Серед героїв видання – військовий із Кіровоградщини, якому віддали найщедріший місяць року — серпень.

У травні цього року Олександр Чалапчій, який після бойових дій на сході України втратив обидві ноги, завоював золоту медаль із греблі у національних змаганнях «Ігри нескорених». Змагання відбулися у місті Києві на легкоатлетичному манежі спорткомплексу “Атлет”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар