Герой з Кіровоградщини Олександр Чалапчій виборов золото на “Іграх нескорених”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото для проекту VIVA Переможці

Герой АТО з Благовіщенського району Олександр Чалапчій, який після бойових дій на сході України втратив обидві ноги, завоював золоту медаль із греблі у національних змаганнях «Ігри нескорених». Змагання відбулися у місті Києві на легкоатлетичному манежі спорткомплексу “Атлет”.

Як повідомляється на сайті облради, у змаганнях взяли участь 114 бійців, які випробовували себе у різних видах спорту: стрільба з лука, плавання, пауерліфтинг, гребля на тренажерах, велоспорт та легка атлетика.

За результатами змагань 30 учасників буде відібрано для участі у міжнародних «Іграх нескорених», які пройдуть тренування як в Україні, так і в Канаді, до цього складу може увійти і Олександр. 23-30 вересня 2017 року військові-спортсмени із 17 країн світу втретє зустрінуться в місті Торонто (Канада). Цього року у змаганнях братимуть участь 550 бійців.

Нагадаємо, Олександр Чалапчій у 2014 році воював в АТО, під Горлівкою, де і отримав тяжке поранення та залишився без обох ніг – під час артобстрілу 28 вересня 2014 року під шахтою Южна (селище Ленінське, Донецька область). Завдяки волонтерам Олександр Чалапчій пройшов протезування і реабілітацію у Відні.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент Указом від 21 березня 2016 року відзначив орденом “За мужність” ІІІ ступеню Олександра Олександровича Чалапчія.

Олександр Чалапчій увійшов у 18-ку героїв спецвипуску благодійного проекту «Viva! Переможці», у рамках якого Viva.ua розповідала історію життя та подвигу військового.

У липні 2015 Олександр відкрив власний бізнес. Держава виділила йому компенсаційні 300 тис. грн, які він витратив на те, щоб відкрити свою справу.

Цього року волонтери фонду “Повернись живим” випустили третій благодійний календар. Серед героїв видання – військовий із Кіровоградщини, якому віддали найщедріший місяць року — серпень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар