Із травня клієнтів “Нафтогазу” переведуть на новий річний тариф

© Pixabay

Компанія “Нафтогаз України” з 1 травня автоматично переводить клієнтів на новий річний тарифний план “Фіксований”. Відтак, ціна на блакитне паливо від Нафтогазу, яку компанія встановлює до 30 квітня 2022 року, дорівнює 7,96 грн/м³ без вартості доставки.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт компанії.

“Річні тарифні плани – це ринковий спосіб забезпечити населенню страховку від сезонних цінових коливань, які клієнти відчували, наприклад, минулого року. Фіксовані цінові пропозиції постачальників захищають населення, але при цьому зберігають конкуренцію та ринку газу. У травні ГК «Нафтогаз України» зосередилася виключно на «Фіксованому» тарифному плані, щоб зберегти позицію цінового лідера та забезпечити своїм клієнтам найнижчу цін на газ протягом року. «Фіксований» тарифний план не передбачає жодних передплат. Як і раніше, клієнти мають сплатити лише за спожитий об’єм газу за фіксованою ціною до 25 числа кожного місяця. Новий тарифний план доступний для отримувачів пільг та субсидій”.

Найпоширеніші питання:

Що я маю робити, щоб підключитися до «Фіксованого» тарифного плану?

Усі існуючі комерційні Клієнти ГК «Нафтогаз України», що обслуговуються на тарифному плані «Місячний», з 1-го травня будуть автоматично переведені на тарифний план «Фіксований». Переведення не потребує від Клієнтів жодних активних дій, нічого додаткового робити не потрібно.

Як довго буде діяти зафіксована ціна?

Термін дії тарифного плану «Фіксований» – з 1.05.2021 і до 30.04.2022 (включно). Саме на цей період буде зафіксовано ціну на газ.

Яка ціна на газ у рамках «Фіксованого»?

Ціна стане відома 25 квітня та буде опублікована на сайті gas.ua. Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” – стабільна компанія, яка завжди пропонує своїм Клієнтам одні з найвигідніших цін на газ на ринку.

Як тепер передавати дані лічильника і як отримувати рахунки?

Процес передачі даних лічильника та отримання рахунків не змінюється.

Як тепер оплачувати рахунки?

Сплачуйте рахунки, як раніше – до 25 числа кожного місяця, у повному обсязі

Чи може Клієнт втратити пільги та субсидії під час зміни тарифного плану на «Фіксований»?

Ні, усі пільги та субсидії у Клієнта зберігаються. Хвилюватися немає причин. Усю необхідну інформацію, у тому числі та ціну газу у рамках нового тарифного плану ми як постачальник передаємо органам соцзахисту в електронному форматі.

Якщо у Клієнта – тарифний план «Річний». Що змінюється для нього?

У Клієнтів ГК «Нафтогаз України», які підключили тарифний план «Річний», умови не змінюються, як і ціна на газ. Ціна на газ складе 4,73 грн, 5,24 грн та 6,45 грн за куб. м відповідно до умов укладених договорів і терміном до їхнього завершення.

Чи може Клієнт змінити тарифний план «Фіксований» на інший? Як це зробити?

Ви легко і коли завгодно можете змінити тарифний план на інший. Робити це швидко і зручно – онлайн (в особистому кабінеті на my.gas.ua або у чат-боті), зателефонувавши у контакт-центр або у центрах обслуговування компанії. Згодом змінити тарифний план можна буде також з допомогою голосового меню в автоматичному режимі, зателефонувавши в контакт-центр.

Як часто Клієнт може змінювати тарифний план на інший?

ГК «Нафтогаз України» не обмежує клієнтів у кількості та частотності переходів від одного тарифного плану до іншого. Проте звертаємо увагу: у відповідній постанові НКРЕКП (№572 від 07.04.2021р.) йдеться про те, що кожен постачальник самостійно приймає рішення щодо обмежень з точки зору частоти та кількості зміни тарифних планів.

Які тарифні плани запропонує ГК «Нафтогаз України» з 1 травня?

Із 1 травня компанія запропонує два тарифні плани – «Фіксований» (із фіксованою ціною на рік) та «Місячний» (ціна якого оголошуватиметься на щомісячній основі). Наша компанія також працює над іншими тарифними пропозиціями, деталі яких будуть оголошені згодом.

Якщо Клієнт почав обслуговування на умовах річного тарифного плану у певного постачальника, чи може він змінити компанію?

Звичайно! Клієнт, як і раніше, може змінити постачальника, обравши вигіднішу пропозицію та кращий сервіс на ринку.

На яких умовах будуть підключені нові Клієнти, які приєднаються до ГК «Нафтогаз України» з 1 травня?

Нові Клієнти ГК «Нафтогаз України» зможуть вільно обрати та вказати у заявці на приєднання до ГК «Нафтогаз України» тарифний план, на умовах якого будуть підключені. Для нашої компанії важливо зберегти за Клієнтом право вибору тарифного рішення!

Подати заявку на приєднання Нафтогазу можна кількома способами: онлайн – на сайті gas.ua або у веб-версії Приват24; офлайн – у відділеннях банку ПУМБ та мережі Ощадбанку. Для оформлення заявки клієнту потрібно заповнити коротку форму та надати кілька документів: паспорт, ІПН, документ про право власності на житло та згоду співвласника, якщо право власності оформлено на кількох співвласників житла, а також вказати EIC-код (16-значний персональний газовий номер об’єкта).

“Зазначимо, що основними чинниками підвищення цін на газ в Україні є зростання ціни на природний газ у Європі – на травень вартість природного газу на європейських хабах сягнула майже 9 грн/куб.м в еквіваленті. Зростання цін є наслідком кількох чинників: по-перше, підвищеного попиту на ресурс через низьку середньомісячну температуру – цьогорічний квітень був у середньому на 3 градуси холоднішим від кліматичної норми; по-друге, низькими запасами газу (станом на 22 квітня 2021 року підземні сховища Європи заповнені лише на 29%, порівняно з 2020 роком, це удвічі менше); по-третє, росту цін на емісію СО2 у Європі”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар