На низці маршрутів у Кропивницькому збільшать кількість комунального транспорту

На автобусних та тролейбусних маршрутах, які сполучають віддалені мікрорайони Кропивницького з центральною частиною міста, збільшать кількість громадського транспорту.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Через введені Кабміном обмеження кількості пасажирів у громадському транспорті, недостатня кількість автобусів і маршрутних таксі відчувалася за всіма міськими маршрутами. Тому сьогодні, з метою недопущення перенакопичення пасажирів у громадському транспорті для школярів селища Нового було організовано відправлення двох додаткових автобусів. Перший виїхав на маршрут о 7:15, другий – о 8:30, – розповів заступник міського голови Олександр Вергун. – Про додаткові рейси для школярів управління освіти заздалегідь поінформувало мешканців селища, діти яких навчаються у школах Кропивницького. Першим додатковим рейсом скористалися 12 учнів, другим близько 30”.

У зворотному напрямку автобуси вирушатимуть о 14:00 від зупинки “Дитячий садок” – район дендропарку біля магазину «Робочий одяг». Така точка відправлення додаткових автобусів до селища Нового найзручніша, оскільки діти навчаються у загальноосвітніх школах №19, 13, 9 та НВО «Мрія». Олександр Вергун зазначив, що управління транспорту відстежуватиме кількість учнів, які користуватимуться додатковими рейсами, і графіки у майбутньому ще будуть коригуватися.

Одночасно, управління розвитку транспорту і зв’язку підготувало звернення до управління освіти з проханням розглянути можливість перенесення початку занять для учнів старших класів на 9:30-10 годину, аби у ранкові години пік розвантажити пасажирський транспорт.

За інформацією профільного заступника міського голови, на маршрут 111 А, який курсує зі Старої Балашівки, додали ще одну одиницю транспорту. Таким чином мікрорайон обслуговує сім автобусів великої та середньої місткості: три автобуси — 111 Б та чотири — 111 А. Також фахівці КП “Електротранс” готують до виходу на маршрут додатковий автобус до вулиці Холодноярська у мікрорайоні Лелеківка.

“Цьогоріч для комунального підприємства “Електротранс” було придбано п’ять автобусів середньої пасажиромісткості. Але враховуючи, що по вулиці Полтавській нині проводиться капітальний ремонт дорожнього покриття і тролейбуси тимчасово курсують тільки до зупинки “Швейна фабрика”, нові автобуси направили на роботу за маршрутом №100, які забезпечують перевезення жителів Новомиколаївки до центральної частини міста, – зазначив Олександр Вергун. – Як тільки буде облаштоване нове асфальтове покриття та змонтовано контактну мережу, орієнтовно ці роботи будуть завершені 10-12 вересня, тролейбуси знову поїдуть за маршрутами № 1, 4 та 10, а нові автобуси будуть залучені на маршрути до мікрорайону Лелеківка, можливо і до Великої Балки”.

Олександр Вергун також нагадав, що наразі управління розвитку транспорту і зв’язку проводить роботу по закупці ще 10 тролейбусів з автономним ходом.

Нагадаємо, на час ремонту вулиці Полтавської запустили тимчасовий автобусний маршрут.

Читайте також: Водія переповненої маршрутки оштрафували у Світловодську

Поширити:

Залишити коментар:

коментар