Новини з Китаю і Південної Кореї додають ринкам песимізму

© tengrinews.kz

Більшість країн продовжують жити в умовах карантину, побоюючись радикального поширення вірусної пандемії. Деякі з них вже вийшли в “зелену зону”, поступово знижуючи кількість нових випадків, інші поки знаходяться на “плато” або в “червоній зоні” зростання.

Азійські країни, зокрема Китай і Південна Корея, які в числі перших зіткнулися з епідемією, встигли майже повністю впоратися з труднощами, повернувшись до відносно повноцінного життя. І, як виявилося, даремно. Медики попереджали, що занадто раннє зняття обмежень може стати причиною, так званої, “другої хвилі”.

Китай знову з “високим рівнем небезпеки”

Незважаючи на те, що згідно з офіційними китайськими джерелами, КНР вже довгий час не реєстрував вогнищ вірусу на своїй території, обмежуючись “привізними” пацієнтами, ситуація встигла змінитися в останні дні.

Так, у місті-першоджерелі зараження Вухані, а також в Шулані, місті, де вже два місяці не було нових випадків, зареєстрували пацієнтів “другої хвилі”. У містах знову оголосили обмежувальні заходи, які найперше торкнулися місць громадського користування та скупчення людей.

Південна Корея і випадки в Сеулі

Багато хто сприймає Південну Корею як зразок правильного вирішення проблем з вірусом – країна швидко оголосила карантин, налагодила масове тестування людей, і відносно швидко змогла практично повністю позбутися від нових випадків. Принаймні, до недавнього часу, коли в країні скасували частину обмежувальних заходів.

Однак уже в минулі вихідні влада Південної Кореї зафіксували різкий стрибок нових випадків інфікування Covid-19 в столиці. Експерти вважають, що причина “другої хвилі” банальна – це поспішне відкриття нічних клубів і ресторанів, які стали джерелом масового зараження корейців.

У Японії, в префектурі Хоккайдо, була схожа ситуація. Влада країни скасувала карантин, але занадто рано, і тепер прем’єр-міністру довелося продовжувати обмежувальні заходи до кінця травня, побоюючись повторного масштабного поширення вірусу.

Експерти вважають, що поширення вірусу, заходи, що вживаються урядами країн і фінансовими регуляторами в умовах, що склалися, є одними з головних чинників, які давили на біржі, економіку, вартість сировинних контрактів і курси валют. Стежити за курсами валют і читати новини по темі ви можете на сайтах ЗМІ або сайті компанії Інстафорекс.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар