Домашній арешт. Секретарю Кіровоградської єпархії УПЦ обрали запобіжний захід

Суспільне Кропивницький

Секретарю Кіровоградської єпархії Української православної церкви Роману Кондратюку, якого підозрюють у розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі, обрали запобіжний захід на час досудового слідства — цілодобовий домашній арешт до 28 лютого. Підозрюваний сказав, що визнає свою вину.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

Прокурорка Ганна Мельникова просила тримання під домашнім арештом в межах досудового розслідування до 28 лютого, бо підозрюваний може переховуватись від суду і впливати на свідків. Мотивом цього Ганна Мельникова назвала можливий вирок суду у разі доведення вини — арешт на три роки.

Адвокат Сергій Галушко відповів, що його підзахисний сприяє слідству і не переховується. Є єдиним годувальником дружини, яка перебуває у декретній відпустці, та двох дітей. Сім’я винаймає квартиру. Раніше судимий не був, погано почувається останній місяць та має направлення від лікаря на госпіталізацію. Адвокат просив суд проявити милосердя і призначити запобіжним заходом особисте зобов’язання.

Підозрюваний Роман Кондратюк сказав, що свою вину визнає.

“Посада секретаря єпархії зобов’язує мене бути на зв’язку з батюшками і на когось впливати я не збирають. Навпаки — намагаюсь робити все для того, щоб слідство проводилось належним чином і повністю визнаю провину, яку мені вміняють”, – додав Роман Кондратюк.

Суддя Леонід Плохотніченко обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту: “Заборонити підозрюваному цілодобово залишати своє фактичне місце проживання, не відлучатись за межі Кіровоградської області без дозволу слідчих, прокурора. Повідомляти про зміни місця проживання”.

Рішення судді адвокат з підозрюваним коментувати відмовились. Щоб подати апеляцію на рішення суду, мають п’ять днів.

Нагадаємо,розпалювання релігійної ненависті. Секретарю Кіровоградської єпархії УПЦ повідомили про підозру

Читайте також: Обласна рада підтримала звернення до ВР щодо заборони УПЦ МП

Поширити:

Залишити коментар:

коментар