Кропивницький СБУшник врятував юнака від вірної смерті

Управління СБУ в Миколаївській області розповіло історію про свого колегу з Кіровоградщини, який врятував життя 15-річному парубку.

Про це йдеться на сторінці управління в Фейсбук, повідомляє Перша електронна газета.

Про саму подію керівництво обласного Управління СБУ у Кіровоградській області, де служить рятівник, лише зараз повідомили працівники лікарні.

«Наприкінці жовтня співробітник СБУ приїхав провідати своїх батьків. Але поблизу будинку почув крики про допомогу. У пастці мінітрактора опинився юнак: його нога потрапила до механізму мотоблоку, і вибратися звідти самостійно не міг. Довкола метушилися люди, проте визволити хлопця не вдавалося.

Наш колега зреагував миттєво – розібрав механізм мотоблоку, зупинив кровотечу джгутом і наклав на поранену ногу саморобну шину. Пояснювати алгоритм дій в екстремальних умовах нашим бійцям, які побували на передовій на Донбасі, не потрібно. На виклик приїхала «швидка», але медсестра від побаченої травми і сама ледь не втратила свідомість. У цей час у підлітка почалися судоми від больового шоку. Спецпризначенець знайшов у валізі медсестри морфій і зробив юнаку знеболювальний укол.

А після цього поїхав із хлопцем до лікарні і теж допомагав.

Вже наступного дня медики констатували: якби не професійні дії нашого колеги, хлопець міг загинути від втрати крові.

Зараз підліток ще досі перебуває у медзакладі на лікуванні. Він вже переніс операцію та 2 переливання крові.

Більше про врятованого юнака боєць ЦСО «А» дізнався вже, коли провідував його в лікарні. Виявилося, що той у свої 15 років працював на тракторі, щоб заробити собі на смартфон. За власний кошт наш співробітник зробив йому подарунок: купив омріяний гаджет, але попросив підлітка покинути небезпечну роботу.

Тепер на хлопця чекає тривалий процес реабілітації. Та найважливіше – він житиме», – написано в повідомленні.

Читайте також:

На Кіровоградщині СБУ заблокувала діяльність антиукраїнської організації (ФОТО)

На Кіровоградщині начальник слідчого управління вимагав хабар у спецпризначенця

Поширити:

Залишити коментар:

коментар