На Кіровоградщині СБУ заблокувала діяльність антиукраїнської організації (ФОТО)

Служба безпеки України у Кропивницькому припинила деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під «антивакцинаторськими» гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні.

Про це інформує пресслужба УСБУ в області, повідомляє Перша електронна газета.

Зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу шляхом самостійного провадження державної влади через самопроголошені неконституційні органи. Лідером вказаної мережі виявилася місцева мешканка – послідовниця відомого «антивакцинатора», нещодавно затриманого СБУ у Львові. Жінка організовувала мітинги, а також систематично поширювала в Інтернеті негативний контент екстремістського спрямування та публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на насильницьке захоплення державної влади.

7d195fe70582d571cf45107ba6d13583.jpg

В ході досудового розслідування встановлено, що зловмисниця вступила у злочинну змову з учасниками громадського руху «Права Людини» та, під прикриттям участі у масових заходах у якості «лідера громадської думки», поширювала злочинні заклики до створення власних, незалежних та непідконтрольних державі неконституційних органів влади.

Свої «гасла» зловмисниця поширювала під час масових зібрань та інших заходів у Кропивницькому та Києві. У тому числі, шляхом підбурювання населення до участі в акціях громадської непокори поблизу центральних органів державної влади.

Оперативники СБУ провели обшуки за місцем проживання так званої «антивакцинаторки». В результаті виявили та вилучили обчислювальну техніку, засоби зв’язку, документальні матеріали, які організатори антиконституційного руху використовували для координації протиправної діяльності, а також отримали доступи до акаунтів в соціальних мережах, поштових скриньок та збережених на них файлів.

d7b6831807ff651ebbd5fb9618496c3c.jpg

Після проведення експертиз особам, причетним до вказаної протиправної діяльності, планується повідомити про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 109 КК України. Стаття 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар