“Світловодськпобут” має припинити нараховувати плату споживачам, які не отримують його послуг, – АМКУ

© svetlovodsk.com.ua

Антимонопольний комітет України наклав 1,2 млн грн штрафу на СП ТОВ “Світловодськпобут”. Підприємство нараховувало 100% плату за послуги з центрального опалення споживачам, які відключені від внутрішньобудинкових мереж і не отримували ці послуги.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на АМКУ.

Водночас СП ТОВ «Світловодськпобут» надавало споживачам неякісні послуги з опалення, про що свідчать численні скарги, які надходили протягом 2017-2019 років як до Адміністрації Президента України, народних депутатів, так і органів Антимонопольного комітету України.

Комітет АМКУ встановив, що “Світловодськпобут” не враховував факти відключення квартир споживачів від мереж централізованого опалення і заяви споживачів на розірвання/перегляд договорів, зняття їх з абонентського обліку. Підприємство продовжувало нараховувати 100% плату за послуги з центрального опалення мешканцям, які відключені від внутрішньобудинкових мереж централізованого опалення та не отримували ці послуги.

“Внаслідок таких неправомірних дій на споживача лягає подвійний тягар зобов’язань як з боку енерго- та газопостачальних підприємств за користування електричною енергією/природним газом на опалення квартир, так і з боку “Світловодськпобут” за послуги з центрального опалення квартир.

Враховуючи вищезазначене, підприємство порушило законодавство про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку послуг з централізованого опалення”.

На “Світловодськпобут” наклали 1 192 689 грн штрафу. Також підприємство зобов’язане у двомісячний строк припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Читайте також: Неопалювальний сезон: чому мерзне 40-тисячний Світловодськ


Нагадаємо, опалювальний сезон у 2019 році не розпочався вчасно, бо підприємство “Світловодськпобут” заборгувало “Нафтогазу” 90 мільйонів гривень. Зі складу засновників підприємства вилучили міськраду. Це поставило під загрозу отримання номінацій на газ, тобто дозволу на його відбір.

Лише 15 листопада теплопостачальне підприємство ТОВ “Світловодськпобут” отримало номінації від НАК “Нафтогаз” і котельні розпочали подачу тепла.

Пізніше у Світловодську оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня. У місті почали облаштовувати пункти обігріву.

Зазначимо, міського голову Світловодська Валентину Козярчуку, якого підозрюють у рейдерському захопленню підприємства «Світловодськпобуту», на час слідства відсторонили від посади. Згодом суд обрав йому запобіжний захід у виді особистого зобов’язання. А потім на позачерговій сесії Світловодської міської ради 23 депутати проголосували за рішення оголосити недовіру і достроково припинити повноваження міського голови Валентина Козярчука.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар