Дилери черкаського автозаводу “розіграли” поставку шкільних автобусів для Кіровоградської ОДА

© autoregion.com.ua

Провівши відкриті торги, Управління освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації планує придбати 12 шкільних автобусів у ТОВ «Трак-Бас». У разі підписання контракту фірма отримає від області 22,32 мільйонів гривень, що на 0,6% менше очікуваною вартості закупівлі.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Відповідно до техзавдання до 1 вересня поточного року майбутній підрядник має поставити 12 нових, технічно справних автобусів, виготовлених не раніше 2020 року. Усі транспорті засоби повинні відповідати екологічним нормам не нижче EURO-5, бути обладнаними дизельним двигуном та постачатися у комплекті з запасним колесом, двома вогнегасниками та аптечками, знаком аварійної зупинки, противідкатними упорами та стандартним набором інструментів, що включає домкрат і колісний ключ. Пасажиромісткість – не менше 30 сидінь, максимальна швидкість штучно обмежена 70 кілометрами на годину.

До участі в торгах долучилось троє учасників: харківське ПП Автомобільна компанія «Укравтоснаб», київське ТОВ «Авто-регіон» та черкаське ТОВ «Трак-Бас». Усі запропонували поставити для освітян Кіровоградщини шкільні автобуси «ATAMAN» D093S2 на базі агрегатів ISUZU 2020 виробництва АТ «Черкаський автобус». За результатами проведеного аукціону економічно найвигіднішу пропозицію подало ТОВ «Трак-Бас» Олександра Ткаченка та Анатолія Гончарука, якому також належить ПП «Генстрой-котедж». Контракт з Кіровоградською ОДА може стати найбільшим для фірми за останні 2 роки. Без урахування цього замовлення з 2019 року «Трак-Бас» отримало 44 підряди на 23,46 мільйонів гривень.

За умовами майбутнього контракту вартість одного автобусу складатиме для Кіровоградської ОДА 1,86 мільйонів гривень. Це далеко не найвигідніша пропозиція на даний транспортний засіб. Лише місяць тому, 21 квітня Департамент освіти і науки Львівської ОДА підписав з ТОВ «Євро Бізнес Транс» договір на поставку 45 аналогічних шкільних автобусів по 1,83 мільйонів гривень за одиницю, що на 30 тисяч дешевше від ціни для Кіровоградської ОДА.

Крім того лише в п’ятницю, 22 травня Відділ освіти Попаснянської районної державної адміністрації Луганської області підписав зі все тим же ТОВ «Трак-Бас» договір на поставку шкільного автобуса «ATAMAN» D093S2. Вартість транспортного засобу – 1,84 мільйонів гривень.

Власниками виробника автобусів Акціонерне товариство «Черкаський автобус» є ТОВ «Компанія з управління активами «Ізі лайф», з бенефіціарами у Белізі, а також ТОВ «Фінансова компанія «Інком фінанс», що через ТОВ «Еф Сі Сі» належить Марії та Вадиму Куренним.

Нагадаємо, автодорожники Кіровоградщини заявили Зеленському про корупцію керівництва по тендерам на 1,4 мільярда.

Читайте також: Скільки у квітні заробив голова ОДА Андрій Балонь

Поширити:

Залишити коментар:

коментар