Патрульного підозрюють у побитті водія на Кіровоградщині

@ НВ

Прокуратура повідомила про підозру інспектору взводу управління патрульної поліції в області у перевищенні службових повноважень. За даними слідства, він застосував до затриманого водія надмірну фізичну силу, яка не відповідала необхідності.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Подія трапилася уночі, 15 травня, неподалік села Суботці.

“Інспектор, перебуваючи у складі екіпажу автопатруля, зупинив автомобіль та в подальшому під час адміністративного затримання водія застосували до останнього надмірну фізичну силу, яка не відповідала необхідності. Патрульні повалили чоловіка на землю і коли він фактично був затриманий та не чинив опору, підозрюваний продовжував безпідставно силою діставати руки водія. Коли йому це не вдалося, патрульний умисно, неодноразово, тягнув чоловіка за вуха та здавлював їх, здавлював ніздрі та шию, та наніс кулаком удар в область голови. Внаслідок таких незаконних дій правоохоронця водій отримав тілесні ушкодження”.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

За цей вид злочину передбачена відповідальність до 8 років позбавлення волі.

“За цей вид злочину передбачена відповідальність до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”.

Читайте також: Затримані за викрадення і пограбування скаржаться на побої в Кропивницькому СІЗО

Поширити:

Залишити коментар:

коментар