У Кропивницькому людей з інвалідністю та безхатченків змушували жебракувати

© shwemom.com

Поліцейські затримали трьох осіб, серед яких уродженка іншої держави та двоє місцевих жителів, які змушували безхатьків, малозабезпечених та людей з інвалідністю жебракувати.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ГУ НП області.

Спільники привозили їх у Кропивницький і змушували жебракувати на вулицях за певний відсоток із такого “прибутку”.

“Із моменту, коли потерпілі селилися у помешканні підозрюваних, люди фактично втрачали можливість розпоряджатися власним життям. Їм постійно давали алкоголь, відбирали паспорти, трудові книжки, інші документи, що посвідчують особу, картки для виплати пенсії, мобільні телефони та слідкували за ними у цілодобовому режимі”.

Потерпілих по кілька чоловік вивозили на вулиці Кропивницького та районних центрів, доправляли до Вінницької, Черкаської та Дніпропетровської областей на власному автомобілі. Зв’язували їм руки або ноги, примотуючи зігнуті кінцівки бинтом і гіпсом, імітуючи ампутацію. Вказані особи днями мусили сидіти в інвалідних візках на вулицях, випрошуючи у перехожих гроші начебто на лікування та їжу.
У той же час, зловмисники постійно тримали потерпілих у полі зору. Неподалік від осіб, які жебракували, перебували ті, хто слідкував за кожним їх рухом, пильнуючи, щоб вони не втекли та не витратили гроші, які мали віддати.

5

Отриману виручку зловмисники відбирали у людей двічі на день. У середньому одна людина могла нажебракувати від однієї до півтори тисячі гривень. За деякий час люди, які просили милостиню на вулиці, усвідомлювали, що відсоток від отриманої ними суми, їм не заплатять.

“Наразі усі троє затримані та їм повідомили підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України «Торгівля людьми». Санкцією статті за ці дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років із конфіскацією майна”.

Нагадаємо, трьох дівчат із Кіровоградщини намагалися переправити у московський бордель.

Читайте також: Злочин на мільйон: поліція Кіровоградщини спіймала трьох грабіжників

1

3

4

6

10

Поширити:

Залишити коментар:

коментар