Злочин на мільйон: поліція Кіровоградщини спіймала трьох грабіжників

Наприкінці лютого у Кропивницькому троє невідомих напали на чоловіка, кілька годин його утримували та силою змусили віддати майже мільйон доларів США, після чого втекли на автомобілі. Учора поліція затримала фігурантів злочину. Під час обшуку у них вилучили зброю, перуки, рації та гроші.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ГУ НП області.

До складу групи входило троє осіб: організатор, 49-річний мешканець Кропивницького, та його спільники, 38-річний мешканець Запоріжжя та 29-річний киянин. Автомобіль, на якому пересувалися зловмисники під час нападу на потерпілого, заздалегідь купили, а потім заховали у гаражі, орендованому організатором. Після вчинення злочину лідер угруповання та один з його учасників виїхали за межі місця свого постійного проживання і знаходилися в Одесі.

У середу, 22 квітня, в Одесі поліцейські затримали 49-річного організатора та 29-річного киянина за місцем їхнього тимчасового проживання.

У Кропивницькому, Одесі, Києві та Запоріжжі правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями їхнього постійного та тимчасового проживання, в гаражному приміщенні та в автомобілях фігурантів.

Kirovograd rozboy 8

За результатами обшуків поліцейські вилучили автомобіль, який використовувався під час злочину. Також вилучено два автомати та вісім магазинів з набоями до нього, сім пістолетів різної марки та вісім магазинів до них з набоями, майже 300 набоїв калібру 5,45 мм та 9 мм, чотири гранати РГД-5 та балончики спецзасобу сльозогінної дії. Було виявлено й спортивну сумку, в якій знаходилися камуфляжна куртка, рукавички та кайданки.

Kirovograd rozboy 3

Крім того, в ході процесуальних заходів було вилучено радіостанцію, камеру зовнішнього спостереження, перуку, міліцейську фуражку, різні номерні знаки та їхні фрагменти, зокрема і на синьому фоні, «чорнові» записи, 80 тисяч гривень та 30 тисяч доларів США.

“За рішенням суду було затримано лідера та одного з учасників злочинного угруповання. Їм вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання до 15-ти років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу”.

За даними правоохоронців учасники злочинного угруповання можуть бути причетні до скоєння інших злочинів, зокрема й розбійних нападів, як на території Кіровоградської області, так і в інших регіонах. Ці факти будуть перевірятися під час досудового розслідування.

“Громадяни, яким відома інформація щодо протиправної діяльності учасників даного злочинного угруповання, можуть звертатися на спецлінію «102» або до управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Нацполіції за номером +38 (096) 976 06 04”.

Нагадаємо, кропивничанин агітував у лави “Л/ДНР” та поширював фейки про коронавірус.

Читайте також: Чоловік з ножем і биткою розгулював вулицями Кропивницького

Kirovograd rozboy

Kirovograd rozboy 1

Kirovograd rozboy 2

Kirovograd rozboy 5

Kirovograd rozboy 6

Kirovograd rozboy 7

Kirovograd rozboy 9

Kirovograd rozboy 10

Поширити:

Залишити коментар:

коментар