Поліція та СБУ накрили наркопритон у Кропивницькому

На Кіровоградщині співробітники поліції та СБУ припинили діяльність нарколабораторії, яку організували двоє мешканців обласного центру.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Кіровоградської області.

Під час обшуків, проведених працівниками поліції та Служби безпеки України в області, в орендованому підозрюваними житловому приміщенні було виявлено та вилучено 10 поліетиленових пакетів із рослинами, схожими на коноплю, хімічну речовину – первитин, фасовану в медичних шприцах, 10 пакетів із кристалічною речовиною, схожою на метамфетамін, червоний фосфор у порошку, медичний препарат «Ефіна», лабораторний посуд, ваги та пристрої для пакування.

«Інформація про те, що двоє громадян організували нарколабораторію в орендованій квартирі, надійшла оперативникам наприкінці дня 11 березня. Відреагувавши на повідомлення, працівники поліції та Служби безпеки України в області негайно виїхали на місце події, де застали 32-річного раніше судимого мешканця Кропивницького. Раніше громадянин неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за наркозлочини, у тому числі за виготовлення та зберігання прекурсорів.
Цього разу підозрюваний разом із 30-річним товаришем організував «діяльність» нарколабораторії у чужій квартирі, яку винайняли для нього знайомі.
На місці правоохоронці виявили пакети з рослинною речовиною, схожою на канабіс, колби, пакети і пластикові трубки для фасування наркотику та ваги, медичний препарат «Ефіна» у кількості більше 20 конвалют, пакунки з червоним фосфором і компоненти для виготовлення психотропних наркотичних засобів «метамфетамін» та «амфетамін».
Вилучене направлено на дослідження. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту», – розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

Вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 313 ККУ «Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням», ч. 1 ст. 311 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів», ч. 1 ст. 307 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

фото прес-служби СБУ
Поширити:

Залишити коментар:

коментар