У центрі Кіровограда збудують спорткомплекс

Виїзна робоча нарада, під час якої заступник голови ОДА Ярослав Арсірій ознайомився з об’єктами, що згідно з пропозиціями до державного бюджету можуть бути реалізовані наступного року, відбулася в обласному центрі вчора.

Про це повідомляє сайт КОДА.

Один із проектів – будівництво сучасного спортивного комплексу, який розташовуватиметься на вулиці Дворцовій, поблизу обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю (гімназії-інтернату-школи мистецтв).

Як відзначив директор навчального закладу, професор Анатолій Коротков, освітня установа, у якій на сьогодні навчаються 450 дітей, тривалий час потребувала спеціального приміщення, де б гімназисти мали змогу займатися фізичною культурою та спортом.

І не лише вони, адже, як зазначив начальник управління молоді та спорту ОДА Сергій Колодяжний, передбачається, що у новозбудованому спортивному комплексі буде створено необхідні умови для занять з різних видів спорту на професійному рівні, зокрема, планується збудувати сучасні зали для гри у волейбол та баскетбол, що дозволить проводити тут змагання республіканського та навіть міжнародного рівня.

Крім спортивного комплексу у триповерховій будівлі також планується розмістити обласний музей хореографічного мистецтва.

Ярослав Арсірій схвально відгукнувся стосовно зазначеної пропозиції, адже на сьогодні не всі жителі та гості Кіровограда мають можливість відвідати єдиний в Україні музей хореографічного мистецтва, експозицію якого розміщено за межами міста – на території музею-заповідника «Хутір Надія».

Як було зазначено, орієнтовна вартість цього проекту може становити близько 18 млн. грн. Будівництво планується розпочати вже наступного року.

Враховуючи, що спортивний комплекс зводитимуть в історичній частині міста, Ярослав Арсірій наголосив на необхідності зробити все, щоб новобудова органічно вписалася в архітектурний комплекс історичних будівель, що розташовані навколо Театральної площі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар