Суд дозволив мітингувати під стінами міської ради та УМВС

Кіровоградський окружний адмінсуд  не задовольнив позовні вимоги Кіровоградської міської ради про обмеження права на проведення мирних зібрань.


Відповідна постанова від 9 грудня 2013 року опублікована у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У своїх позовних вимогах міська рада Кіровограда вимагала встановити обмеження права на проведення мирного зібрання шляхом заборони мирних зібрань, встановлення наметів, кіосків, навісів, павільйонів, палаток та інших малих архітектурних форм, а також пікетування адміністративних будівель органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів і судових установ, які розміщені на території м.Кіровограда, в період з 9 грудня 2013 року по 10 січня 2014 року.

Міська рада обґрунтувала свої позовні вимоги тим, що мирні акції ускладнюють рух транспорту, заважають працювати рятувальникам та провокують вуличні сутички. Такі позовні вимоги підтримали своїми листами УДСНС області та УМВС області.

Суд зазначив, що звернення міської ради до суду є безпідставним, адже ґрунтується винятково на припущеннях органів державної виконавчої влади стосовно не тільки можливих наслідків проведення відповідачами мирних зібрань, а і припущень щодо намірів реалізувати такі права.

Вивчивши матеріали справи, суд відмовив Кіровоградській міській раді у задоволенні позову.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар