Голова ОДА: Жорстокість на Майдані важко чимось виправдати

Голова Кіровоградської ОДА Андрій Ніколаєнко виступив із заявою з приводу подій 30 листопада в Києві на Майдані Незалежності.

«Шановні жителі Кіровоградщини!

Моє звернення до вас зумовлене тією ситуацією, що сталася у Києві після нічних подій на Майдані Незалежності, а також провокаційними сутичками, що відбуваються у центрі Києва сьогодні.

Закони нашої демократичної держави дозволяють народу, кожній людині висловлювати власну думку і брати участь у мирних демонстраціях чи протестних акціях. Але дуже важливо, щоб і учасники цих акцій, і працівники правоохоронних органів не виходили за рамки закону, моралі, совісті.

Те, що сталося вночі 30 листопада на Майдані Незалежності, коли було жорстоко побито учасників мирної акції, важко чимось виправдати. Президент України вже доручив Генеральному прокурору з’ясувати, хто винен, хто спровокував конфлікт і хто понесе сувору відповідальність, аж до кримінальної.

Вважаю найголовнішим зараз, і закликаю до цього усіх вас – не піддаватися на провокації, не слухати підбурювачів, не нагнітати ситуацію на вулицях і площах.

Нині головний обов’язок кожного – діяти згідно з Конституцією, не виходити за рамки Закону, зберігати спокій, витримку, гідність і правопорядок. Будь-яку ситуацію легше виправити, коли люди в погонах і мітингувальники чують один одного.

На вулиці Києва й інших міст нашої держави вийшли небайдужі громадяни. Вони прагнуть кращого життя, кращого майбутнього. Цього прагне весь український народ. Цього прагне і Президент, який заявив, що європейський курс України – незмінний.
Впевнений, що уряд конкретними ефективними діями доведе власному народу, євроспільноті, усьому світові свої євроінтеграційні прагнення.

Вважаю за необхідне звернутися до усіх вас з проханням дотримуватися спокою і порядку. В такий непростий час ми зобов’язані не зупинити роботу життєво і економічно важливих об’єктів, підприємств, установ.

Адже, крім небезпеки кривавих зіткнень, коли на вулицях страждають невинні люди, з’являється досить реальна небезпека для цілої країни зірватися в неконтрольовану економічну кризу.

Тому закликаю вас до мудрості і толерантності, аби усім разом забезпечити мирний діалог і достойно вийти із непростої суспільної ситуації», — йдеться в ньому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар