У Кіровограді застрайкували студенти (ВІДЕО, ФОТО)

Сьогодні о 12:00 біля пам’ятника В.Винниченку студенти КДПУ приєдналися до всеукраїнського студентського страйку за підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Як відомо, саме в цей час студенти по всій Україні домовилися вийти на кількагодинний страйк, щоб заявити владі свою позицію в цьому питанні.

Інформація про страйк почала поширюватися вчора увечері через соцмережі. Але більшість про неї дізналася уже в ході її проведення, коли визирали у вікна або виходили з корпусів, передає кореспондент Першої електронної.

Студентські активісти розгорнули на площі перед КДПУ імені В.Винниченка величезного прапора України. Кожен, хто бажав, міг долучитися до його розгортання. В руках у багатьох студентів були прапори ЄС та України.
Вони скандували гасла проєвропейського змісту: «Україна – це Європа!» та ін., закликаючи долучатися до акції своїх ровесників. Згодом усі разом заспівали гімн України. Втім, студентська акція вийшла не такою чисельною, як, скажімо, у Львові чи Івано-Франківську, де навчальні заклади взагалі повідміняли заняття, і всі вийшли на площі.

[nggallery id=72]

Загалом до акції приєдналося близько півсотні студентів. Під стінами КДПУ вона тривала хвилин 40-50. До страйкарів вийшов ректор КДПУ ім. В.Винниченка Олег Семенюк. Активісти заявили йому, що вони тут стоять за євроінтеграцію: «А ви проти?». Відповідь була: «Ні. Студенти мають право на свою громадянську позицію, але нехай висловлюють її після пар». На запитання, чи будуть проти мітингувальників застосовуватися репресії, ректор відповів, що не буде.
Згодом страйкарі згорнули прапор і колоною рушили на площу Кірова, де долучилися до безстрокової акції протесту, яка розпочалася 26 листопада.


 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар