Герой, який очолював УБОЗ Кіровоградщини, став головою Слов’янської РДА

Президент України Петро Порошенко призначив нового голову Слов’янської РДА. Ним став голова Горлівського райвідділку міліції. Андрій Крищенко до квітня 2014 року очолював УБОЗ Кіровоградської області.

Про це у Twitter  написав прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

«Президент призначив тимчасовим виконуючим обов’язки голови Слов’янської РДА Андрія Крищенка, героя, який боровся за український прапор у Горлівці», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 14 квітня сепаратисти штурмували будівлю міського управління міліції Горлівки.

За словами міністра МВС Арсена Авакова, полковник Андрій  Крищенко “з честю обороняв свій пост: відстрілювався від сепаратистів, скинув російський прапор та сепаратиста з даху управління”, за що був нагороджений орденом “За мужність”.

Як повідомляється на офіційному сайти Президента України, президент прокоментував призначення так: «Мені важко буде підібрати кращу людину, ніж Ви, для того, щоб захистити людей. Ви людина, яка продемонструвала, що у Вас немає страху. Ви знаєте, що за Вами стоїть могутня і сильна держава, що за Вами стоїть народ і що ми маємо очистити нашу землю від бандитів. Ми маємо довести всім, хто живе на Сході, що влада може бути іншою – прозорою, доступною, відкритою, не корумпованою. Саме за це Ви, не побоявшись тих тортур, які застосовувалися до Вас після героїчного вчинку, боролися за прапор України».

Президент зазначив, що першочерговим завданням Андрія Крищенка на новій посаді є захист місцевого населення та відновлення життєдіяльності Слов’янська – енерго- та водопостачання, роботи органів влади, відновлення українського телевізійного мовлення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар