Україну на “Євробаченні-2017” представить рок-гурт “O.Torvald”

O.Torvald під час виступу у фіналі відбору на Євробачення / фото korrespondent.net

За результатами фіналу відбору на пісенний конкурс “Євробачення-2017” перемогу здобув рок-гурт “O.Torvald”. Саме він представить Україну на “домашньому” конкурсі, який відбудеться в Києві 9-13 травня.

Після оцінок журі і підрахунку глядацьких голосів, співачка Tayanna та гурт O.Torvald здобули однакову кількість балів – по 10. Але, відповідно до правил відбору, перемогу здобуває той, за кого більше проголосувало глядачів – 5 проти 4 у O.Torvald і Tayanna відповідно.

O.Torvald переміг у відборі і представить Україну у конкурсі Євробачення піснею “Time”.

“Наша пісня смислова і чесна. Вона про те, що можна змінити життя, змінити себе, переосмислити своє внутрішнє я, цінувати своїх близьких і змінювати все, що не влаштовує. Плюс, ми гурт, який не лукавить – як грали свою музику, так і граємо, і для конкурсу вона форматна не стала”, – розповідав вокаліст гурту Євген Галич виданню comma.com.ua напередодні конкурсу.

Спочатку хлопці з гурту O.Torvald перемогли у третьому півфіналі, який відбувався 18 лютого. Їх виступ дуже вразив усіх членів журі, тому вони віддали рок-гурту найвищі бали. За підсумками ж глядацького голосування O.Torvald мали другий результат, поступившись Melovin. Саме з цим виконавцем вони і потрапили до фіналу.

(виступ O.Torvald у третьому півфіналі)

Загалом за право представляти нашу державу на цьогорічному пісенному конкурсі боролися шість конкурсантів, а саме Тayanna, гурт «Сальто Назад», Illaria, Rozhden, O.Torvald і Melovin.

У фіналі хлопці з O.Torvald виступили з іншим сценічним номером.

(фінальний виступ O.Torvald)

Найменше балів від суддів у фіналі отримали “Сальто Назад” (1 бал) та Melovin (2 бали).

Три бали отримав Rozhden, а 4 – Illaria. O.Torvald отримав 5 балів і найбільше дали Tayanna.

Глядачі найнижче оцінили Illaria. 2 глядацьких бали отримав Rozhden. 3 бали від глядачів дісталося “Сальто Назад”. Tayanna дали 4 бали, 5 балів – O.Torvald та 6 – Melovin.

Як ми вже повідомляли, зрештою, Tayanna та гурт O.Torvald набрали однакову кількість голосів, але через більший бал від глядачів, O.Torvald вибороли перемогу.

Зазначимо, що у Кропивницькому 9 жовтня 2016 року не відбувся запланований концерт рок-гурту O.Torvald. Тоді організатори повідомили, що виступ гурту відміняється через малу кількість проданих квитків.

У Кропивницькому рок-гурт планував презентувати альбом “Наші люди всюди” у рамках всеукраїнского туру.

Кропивничанам не потрібен український рок: через непродані квитки відмінили концерт гурту “O.Torvald”

1963165
O.Torvald під час виступу у фіналі відбору на Євробачення / фото korrespondent.net
1963162
O.Torvald під час виступу у фіналі відбору на Євробачення / фото korrespondent.net
1963163
O.Torvald під час виступу у фіналі відбору на Євробачення / фото korrespondent.net

ХТО ВОНИ?

О.Torvald — це український гурт, який був заснований у Полтаві в 2005 році.

Через рік музиканти переїхали до Києва, пише hromadske.ua. Перший студійний альбом «O.Torvald» вийшов в 2008 році.

Команда виявилась дуже родючою і має 6 платівок.

На першому етапі музикантам допомагав Кузьма Скрябін та фронтмен «Бумбоксу» Андрій Хливнюк.

фото з сайту гурту

Саме Кузьма сприяв переїзду до Києва з Полтави. Він запримітив групу на одному з фестивалів, де був в журі. Після виступу сказав їм: «Чуваки, ви зобов’язані продовжувати грати, переїжджайте в столицю», і дав свій номер телефону.

Група складається з 5 учасників.

Женя Галич — вокал, ритм-гітара; Денис Мізюк — соло-гітара, бек-вокал; Микола Райда — DJ, клавиші; Микита Васильєв — бас-гітара, бек-вокал; Олександр Солоха — ударні.

фото з сайту гурту

Як і всі молоді гурти, брали участь у конкурсних фестивалях, зокрема засвітились на GBOB, Червона Рута, Перлини Сезону, Таврійські ігри.

Паралельно гурт записував свої пісні, багато з яких так і залишились у демо-варіантах.

Диск з однойменною назвою «O.Torvald — 2008» побачив світ у травні 2008-го на лейблі «Весна Music», музиканти підкріпили його відеокліпом на пісню «Не залишай».

Гурт став відомим після видання другого альбому «В тобі» у вересні 2011-го.

У 2014 році гурт виступив на розігріві у каліфорнійського pop-punk групи Zebrahead.

Влітку гурт зіграв на 20-х фестивалях, серед них Prosto Rock з Linkin Park, Garbage0, Краще Місто з Evanescence, The Rasmus, Захід, Ekolomyja. На фестивалі Global Gathering в липні музиканти разом з DJ Tapolsky та VovKING представили спільний електронно-роковий EP «Використовуй нас».

В інтерв’ю Радіо Свобода вокаліст O.Torvald Женя Галич мріє про український Крим, планує концерти в прифронтовій зоні й пишається своєю донькою. У розмові для програми «Молодь плюс» він розмірковує про честь, мову та патріотизм. І каже: або ти бидло, або ти офіцер.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар