Наставник кропивницької “Зірки” Роман Монарьов: про кіпрські збори, новачків команди і матч проти “Дніпра”

Роман Монарьов / фото footboom.com

Після повернення кропивницької «Зірки» на Батьківщину, підсумки навчально-тренувальних зборів на Кіпрі підбив в. о. головного тренера нашої команди Роман Монарьов.

– Романе Геннадійовичу, чи задоволені Ви тим, як пройшли кіпрські збори?
– Я вважаю, що ми дуже плідно попрацювали цей місяць. Заплановану роботу ми виконали в повному обсязі, провели спаринги як із середніми по силі командами, так і з сильними колективами. Загалом, самовіддачею, ставленням і бажанням хлопців я дуже задоволений.

– Який із проведених спарингів був найкращим і навпаки?
– Я не став би виділяти котрийсь із поєдинків. Усі вони проходили на різному ступені навантаження. Тобто, ігри з сильними суперниками, як ми й запланували, випали на ударний мікроцикл, під час якого було максимальне навантаження. Хлопці грали на фоні втоми від насиченої тренувальної роботи, не повністю відновившись. Тому й говорити про якийсь результат на той момент було б неправильним. Що стосується заключних спарингів, у яких ми вже цілеспрямовано готувалися до «Дніпра» й мали час на відновлення, то я задоволений і якістю гри (відсотків на 80 виконувався план на матч), і дисципліною, і ККД техніко-тактичних дій. Тож, ми з оптимізмом дивимося на початок сезону, до якого готові повною мірою.

– Є кілька новачків у команді. Презентуйте їх для громади. Чому вибір пав саме на цих виконавців?
– Почну з Микити Жукова. Я бачу в ньому гравця основного складу. Загалом скажу, що всі футболісти, котрі працюють з першою командою, входять до основної обойми. Інша справа, що у старті виходить одинадцять. Але в кожного є шанс грати. І це залежатиме від того, наскільки добре футболіст сьогодні тренувався і від тактичного плану на гру. Я розмовляв із Микитою, і хочу сказати, що він має бажання виступати в «Зірці». Що стосується Адерінсоли Есеоли – це, безумовно, підсилення команди. Погано, звісно, що він пропустить два перших поєдинки через дискваліфікацію, котру заробив іще в «Арсеналі». Також, до нас на зборах приєднався бразильський центральний захисник Наілсон Медейрос. Знову ж таки, сьогодні-завтра буде вирішуватись питання по його трансферу. Але я вважаю, що це дуже якісний виконавець, котрий знайомий із грою і в чотири захисники, і в три, і в п’ять. З нами на Кіпрі він провів два товариських матчі, показавши себе з якнайкращого боку. І зможе реально підсилити нашу захисну лінію, де на сьогоднішній день у нас є проблеми. Максим Драченко з нами на зборах був із першого дня. Я задоволений його роботою і скажу, що це той гравець центра поля, котрий нам був потрібен.

– Чому, на вашу думку, під час зборів не обійшлося без травм?
– Ушкодження були різного характеру. Федеріко Перейра своє пошкодження отримав у чистому ігровому моменті, ніякої грубості там не було – назвемо це нещасним випадком. Засмутив Борха, котрий і так із осені пропустив багато ігор через травми м’язів, і тут на Кіпрі теж випав на довгий термін. У Дмитра Білонога стався рецидив старої травми стопи, котра турбує його вже не перший місяць. Тому говорити про те, що це пошкодження Дмитро отримав на зборах, я б не став. З неігрових травм засмутило пошкодження Євгена Паста, котрий потягнув задню поверхню стегна, а також – Максима Драченка, через яке він пропустив цілий тиждень роботи. Але зараз Максим уже повністю відновився і працює в повному обсязі. Не скажу, що це значна кількість травм, та все ж є відчутною для нашої обойми гравців.

– Наостанок, давайте поговоримо про «Дніпро». Як оцінюєте нашого суперника в найближчому матчі?
– У «Дніпрі», в основному, грають молоді виконавці. Їх доповнюють два-три досвідчених футболісти. Загалом, гравці «Дніпра» є дуже перспективними і вони можуть вирости у хороших майстрів. Я був у Туреччині під час навчання на «PRO»-диплом УЄФА, й мав можливість відвідати тренування та один товариський матч дніпрян на зборах. Висновки для себе я зробив. У нас є план на гру, проте розкривати карти мені не хотілося б. Ми будемо відштовхуватися від своїх сильних сторін і намагатимемося використати слабкі місця суперника. Отже, зробити все, аби в неділю перемогти.

за матеріалами офіційного сайту ФК “Зірка”
Поширити:

Залишити коментар:

коментар