Житель Олександрійщини отримав два роки умовно за антиукраїнську позицію

© pixabay.com

Олександрійський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості щодо чоловіка, обвинуваченого у виправдання агресії Росії.

Про це пише видання «Наші гроші. Регіон», повідомляє Перша електронна газета.

Згідно з матеріалами справи, уродженець смт. Балахівка Олександрійського району починаючи з квітня 2022 року зробив низку репостів з проросійських пабліків.

Наприклад, поширив допис в «Однокласниках» з текстом «В Одессе, в гостинице попытались разместиться наёмники, прибывшие звевать на стороне бывшей Украины. Результат стандартный, как на Яворовском полигоне. Прилетела ракета и произошла демилитаризация боевиков. Не первый раз такое происходит и не второй. Но долбоёбов это стойко ни чему не учит. Никто и никак не сможет помешать ликвидации бандеровской мрази и террористического псевдо государства «украина». Это произойдет в любом случае». Також він зробив репост з групи «Антимайдан и нас 937000, с нами Правда и Бог!» з текстом «Ракетный удар по гостинице Grande Pettine в Одессе, где размещались иностранные наёмники».

Згідно з висновком експерта, у матеріалах міститься виправдовування, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України. Тобто рбвинувачений вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 436-2 ККУ.

21 вересня 2022 року слідство уклало з обвинуваченим угоду про визнання винуватості, згідно з якою він погодився на позбавлення волі на чотири роки без конфіскації майна з подальшим звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Суд врахував ступінь тяжкості вчиненого правопорушення, який є нетяжким злочином, особу винного, який не працює, на утриманні неповнолітніх та непрацездатних осіб не має, наявність обставини, що пом`якшує покарання, а саме щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, які обтяжують покарання, а тому затвердження угоди є необхідною і достатньою мірою для досягнення мети виправлення обвинуваченого і попередження вчинення ним нових злочинів та є справедливою.

Суд затвердив угоду та визначив іспитовий строк на два роки. Протягом цього часу він має періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Нагадаємо, СБУ схопила імовірного коригувальника біля електричної підстанції на Кіровоградщині.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар