Місцева влада не може вирішити свої проблеми- голова ОДА про Світловодськ

Ситуація у Світловодську продовжує загострюватися через численні пориви, які фіксують із перших днів опалювального сезону. Міська влада і Світловодськпобут не можуть вирішити проблему самостійно.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградської ОДА.

Учора над ліквідацією 16 поривів тепломереж працювало чотири бригади. Їм допомагали місцеві підприємства, що надали чотири трактори-екскаватори. Без опалення були мешканці 24 будинків. Повністю ліквідувати пориви планують до кінця тижня.

«На жаль, це єдине місто в області, де місцева влада не може вирішити самостійно свої проблеми і нам доводиться втручатися. Нічого незвичайного не сталося у Світловодську, просто міська рада з приватною компанією “Світловодськпобут” мали завчасно підготуватись до опалювального сезону. Але цього не сталося з усім відомих причин. Зараз ми маємо робити ту роботу, яку мав би зробити міський голова», – наголосила голова ОДА Марія Чорна.

Нагадаємо, протягом багатьох років опалювальний сезон у Світловодську відзначається скандалами навколо місцевої влади і теплогенеруючого підприємства. Так у 2020-му мерзла третина міста, а людям продовжували приходити платіжкт. Тоді Антимонопольний комітет України наклав 1,2 млн грн штрафу на СП ТОВ “Світловодськпобут”.

Опалювальний сезон у 2019 році не розпочався вчасно, бо підприємство “Світловодськпобут” заборгувало “Нафтогазу” 90 мільйонів гривень. У місті оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня і почали облаштовувати пункти обігріву.

Читайте також: Пориви у Кропивницькому ліквідовано, тисяча школярів повертаються до навчання – Райкович

Поширити:

Залишити коментар:

коментар