«Скажи «паляниця»: на Кіровоградщині діти організували “блокпост” аби допомогти ЗСУ

Вже майже місяць на одній із вулиць Знам’янки діє умовний блокпост – його організували четверо друзів аби підтримати ЗСУ.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Кирил, Максим, Андрій, Назар і ще кілька хлопців із сусідньої вулиці вирішили допомоги волонтерам збирати кошти на підтримку Збройних сил і облаштували справжній пункт пропуску транспорту –із бліндажем, маскуванням та системою паролів.

Мама Кирила Наталя розповідає: хлопці досить серйозно поставилися до цієї ідеї, вирішивши зробити свій внесок у перемогу України.

«Вони дуже переживають за Україну, хочуть бути корисними. Визначили графік «роботи» – щодня з двох годин дня до дев’яти вечора, придумали паролі (щоб проїхати, водіям треба зробити внесок і вимовити без помилок слова «паляниця» і «Укрзалізниця», – розповідає Наталя.

Зібрані гроші передають волонтерам.

«Хто 200 дає, хто сто, хто двадцять. Ми їм то печиво, то водичку приносимо, контролюємо, особливо коли увечері вони стоять. Буває, кличемо увечері додому – а вони:«Ні, ми до дев’яти». У Кирила воює дядько, наш кум теж волонтер…. Молодці діти, аж за душу бере, коли дивишся. Спочатку вони збирали гроші у звичайну, «саморобну» коробочку, потім я запропонувала піти до наших місцевих волонтерів і попросити спеціальний бокс, щоб у водіїв не виникало сумнівів, куди підуть зібрані гроші.Кошти з першої коробки ми «законсервували» в скляну банку, а хлопчики почали збирати у офіційний бокс для благодійних внесків. Коли він наповнився вщерть, і банку, і бокс віднесли волонтерам», – ділиться Наталя.

Перший раз хлопці  передали на ЗСУ 3600 гривень. За словами одного з організаторів блокпосту, 12-річного Андрія, всього вони з друзями назбирали близько дев’яти тисяч гривень. Куди їх витратять, ще не знає, але хлопці повністю довіряють волонтерам.

“Ми плануємо і далі “працювати” на блокпосту. Навіть попри те, що  нещодавно хтось поцупив у нас мішки і сітку”, –  додають юнаки.

1

2

3

21

Нагадаємо, у Соколівському діти зібрали майже шість тисяч гривень для ЗСУ

Читайте також: дев’ятирічна волонтерка з Кіровоградщини подарувала велосипед маленькій переселенці

Поширити:

Залишити коментар:

коментар