На Кіровоградщині поменшало худоби, зате з’явилося м’ясце

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Про основні показники роботи галузі тваринництва на Кіровоградщині за січень–листопад 2014 року у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року повідомляє Головне управління статистики в області.

Так виробництво м’яса господарствами усіх категорій у січні–листопаді 2014р. склало 66,1 тис.т. Збільшення виробництва м’яса порівняно аналогічним періодом 2013р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій як у сільськогосподарських підприємствах (на 0,4 тис.т або на 2,1%), так і в господарствах населення (на 3,4 тис.т або на 7,9%).

У січні–листопаді п.р. загальне виробництво молока порівняно з 2013р. збільшилося на 1,6% і склало 312,8 тис.т, у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 13,2% (47,9 тис.т), у господарствах населення – зменшилося на 0,3% (264,9 тис.т). Порівняно з січнем–листопадом 2013р. в аграрних підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 524 кг (на 12,8%) і становив 4630 кг.

Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів у січні–листопаді 2014р. порівняно з січнем–листопадом 2013р. зменшилося на 4,3% і склало 476,5 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – в 1,5 рази (111,7 млн.шт.), у господарствах населення – зросло на 10,3% (364,8 млн.шт.). Несучість курей–несучок у січні–листопаді 2014р. склала 267 шт. проти 307 шт. у січні–листопаді 2013р.

Загальна чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 129,6 тис. голів (на 2,3% менше ніж на 1 грудня 2013р.), у т.ч. корів – 66 тис. голів (на 1,5% менше), свиней – 267,7 тис. голів (на рівні відповідного періоду 2013р.), овець та кіз – 50,4 тис. голів (на 1,8% менше), птиці – 5322,2 тис. голів (на 4,8% менше).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар