Кіровоградському “спецназівцю” виростили нову кістку

Бійцю 3-го окремого полку СпП (в/ч А-0680) Юрію Савельєву, який влітку отримав тяжкі поранення хребта і лівої руки 3 червня у місті Красний Луч Луганської області під час виконання бойового завдання, зроблять унікальну операцію.

Юрій Савельєв з села Підлісне Олександрівського району 3 червня отримав тяжкі поранення під час АТО в м.Красний луч Луганської області. Поранений багато місяців був прикутий до ліжка.

6 лютогоу  рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» буде зроблено унікальну операцію: реконструктивно-відновне оперативне лікування – відновлення цілісності та плечової кістки після бойового поранення. Бійцю фактично виростили нову плечову кістку. Наразі Юрію було проведені усі необхідні обстеження, поранений герой готовий до проведення основної (третьої) операції.

Вартість лікування у клініці ilaya за спеціальною ціною складає  151 921 грн.

Юрій  отримав травму під час виконання бойового завдання: з метою розвідування місць розташування блокпостів бойовиків, Юрій був висаджений з вертольота у ліс. Невдовзі воїн потрапив у засідку – почалася перестрілка, унаслідок якої він отримав численні поранення та втратив багато крові. Бойові побратими винесли Юрія у важкому стані з лісу та направили вертольотом до Харкова, а згодом його перевели у Київський військовий шпиталь – лише тут воїн опритомнів.

savelvev

Через роздроблення хребта Юрій вже три місяці лікується в Києві і не може ходити. Крім того в результаті постраждала його печінка. Ще одна важка травма – сильне ушкодження плечової кістки, яке може призвести до втрати функцій руки та ускладнень. Ця травма потребує лікування з використанням клітинних технологій  –  такий метод допоможе швидко відновити кістку та зберегти руку.

ranen3a

Юрій – кадровий військовий, який присвятив захисту Вітчизни майже 10 років. Останнім часом він служив у одній з військових частин Кіровограда за контрактом, звідти й був направлений в зону АТО. Вдома Юрія чекає сім’я – двоє дітей, дружина та батько.

Допомогти іншим бійцям можна за допомогою благодійного внеску:

або безпосередньо на сайті проекту

Фото з сайту «Біотех-реабілітація поранених» та “Народний проект”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар