Фахівці Держпродспоживслужби проінспектували ресторан “Апельсин” у Кропивницькому. Зокрема, під час перевірки виявили прострочені продукти, м’ясо і рибу без відповідного маркування та ще низку порушень.
Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ГУ Держпродспоживслужби області.
Серед протермінованих продуктів були:
- соус малиновий (термін придатності до 05.08.2011 року);
- кукурудза консервована (термін придатності до 04.04.2012 року);
- пікулі хрусткі мариновані (термін придатності до 17.03.2014 року);
- грибний бульйон (термін придатності до 13.07.2015 року);
- соус карамельний (термін придатності до 31.05.2017 року);
- оливки (термін придатності до 08.06.2017, 08.09.2017 року);
- вершки рослинні в балончику (18.04.2019 року);
- соєвий соус (термін придатності до 24.09.2019 року);
- кефір (термін придатності до 02.03.2020 року);
- сир твердий (термін придатності до 15.03.2020 року).
“Окрім цього, в обігу було м’ясо, риба, овочі, масло на загальну масу 126,5 кг без належного маркування, тому неможливо було визначити кінцевий термін реалізації.
За результатами перевірки Держпродспоживслужба вирішила тимчасово закрити ресторан до усунення порушень. Також власника ресторану зобов’язали вилучити з обігу протерміновані продукти”.
Нагадаємо, пекарню у Знам’янці закрили через низку порушень.
Читайте також: Риба в ящиках з-під бананів: у Кропивницькому за порушення зупинили роботу рибного підприємства