Це саботаж і політична диверсія – Андрій Райкович про дії Кіровоградгазу

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович впевнений, що дії Кіровоградгазу по відключенню котелень від газопостачання містять елементи саботажу і політичної диверсії.

Про це очільник міста заявив після екстренної закритої наради щодо відколючення газопостачання шести котельням міста, повідомляє Перша електронна газета.

Андрій Райкович запевнив, що керівництвом міста і області ведеться інтенсивна напружена переговорна робота для того, щоб локалізувати ситуацію, поновити газопостачання і відновити роботу котелень. За його словами, очільник ОДА Сергій Кузьменко зараз знаходиться у Києві і намагається зв’язатися з керівництвом НАК “Нафтогаз України”, щоб вирішити ситуацію, яка склалася сьогодні у Кропивницькому.

Водночас, міський голова зазначив, що керівник ВАТ Кіровоградгаз Олександр Гладкий зник і не виходить на контакт.

“Правління Кіровограз вдалася до неправильних негативних дій – відключили газ котельням не в точках розмежування газопостачання між споживачем та постачальником, а в інших місцях, за межами розмежування. Це не є правильно, це нечесне недобросовісне партнерство, яке містить політичні ознаки.

Я та голова ОДА намагаємося зв’язатися з керівництвом НАК “Нафтогаз України”. Впевнений, що ситуація буде взята під контроль і врегульована найближчим часом. Для цього ми все робимо. Плануємо вирішувати питання на найвищому державному рівні”, – розповів міський голова Кропивницького.

Андрій Райкович переконаний, що ніякого економічного підґрунтя для таких дій Кіровоградгазу немає.

“Ми повинні працювати методами відкритої економіки, а не методами політичного авантюризму”, – заявив він.

За словами очільника міста, дії газопостачального підприємства містять елементи саботажу і політичної диверсії.


Нагадаємо, учора, 13 березня, ВАТ “Кіровоградгаз” повідомило на своєму сайті, що 14 березня, о 10.00  може припинити газопостачання на котельні КП “Теплоенергетик”, ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” та КП “Долинське міське комунальне господарство” через непогашені борги.

Сьогодні, 14 березня, працівники ВАТ “Кіровоградгаз” дійсно почали відключати від газопостачання котельні ДП “Кіровоградтепло”. Усього відключили 6 котелень.

Без тепла у Кропивницькому залишилися 137 будинків, 6 дошкільних закладів, 3 школи, 2 училища та медзаклад.

За інформацією Кіровоградгазу, станом на 11:00 14 березня, ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» має непогашену заборгованість за послуги з розподілу природного газу, отримані у лютому 2018 року в сумі 3 118 076,39 грн.

Вже після того, як ВАТ “Кіровоградгаз” перекрив постачання газу на 6 котелень ДП “Кіровоградтепло”, група кропивничан, серед яких було 5 депутатів, відправилися до керівника газопостачального підприємства Олександра Гладкого, щоб вимагати від нього негайно відновити постачання газу. Проте потрапити у приміщення люди не змогли – невідомі особи заблокували вхід.

Згодом активісти та депутати міськради оголосили у розшук Олександра Гладкого, щоб влаштувати у нього вдома пункт обігріву.

ВАТ “Кіровоградгаз”, у свою чергу, заявило про спекулювання відповідальністю за обмеження газопостачання на підприємства комунальної теплоенергетики міста Кропивницький. У своїй заяві вони говорять про те, що відповідальність за відключення котелень лежить на керівництві теплових підприємств, міста й області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Це саботаж і політична диверсія – Андрій Райкович про дії Кіровоградгазу

  1. Цікаво, а що немає кому в місті взяти штурмом ті газорозподільчі станції, і відкрити вентилі для газу, якщо бандити горгазу створили таку диверсію для міста. І на циєму боці оте керівництво поліції, що охороняє бандитів. Що, вже забули майдани. То треба нагадати, і викинути всю оту олігархатню від газової труби аж на фронт дисбатом, де їм і місце.

Коментарі заборонені.