Кіровоградгаз: у відключенні котелень винні керівники теплопідприємств, міста й області

© google.com.ua/maps

ВАТ “Кіровоградгаз” заявляє про спекулювання відповідальністю за обмеження газопостачання на підприємства комунальної теплоенергетики міста Кропивницький. У своїй заяві вони говорять про те, що відповідальність за відключення котелень лежить на керівництві теплових підприємств, міста й області.

Про це йдеться на їхньому офіційному сайті, повідомляє Перша електронна газета.

Заяву ВАТ “Кіровоградгаз” публікуємо без редакції:

Сьогодні, згідно попередніх повідомлень, було проведено відключення від газових мереж газоспоживаючого обладнання декількох котелень ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА». Про можливе відключення заздалегідь було повідомлено як керівництво підприємства, так і керівників міста та області. Замість того, щоб не допустити відключень (причина – непогашення заборгованості та відсутність підтвердженого обсягу природного газу на другу декаду березня 2018 року), керівництво міста звинуватило ВАТ «Кіровоградгаз» у шантажі та активізувало громадськість проти підприємства по газопостачанню та газифікації області.

У зв’язку з цим заявляємо: ВАТ «Кіровоградгаз» жодним кроком, жодною дією не порушило законодавство України. Ми працюємо виключно у межах законів, постанов і розпоряджень відповідних інститутів влади. Шкодуємо, що поняття «законність» не всі сприймають однаково.

Вимушені ще раз наголосити: співробітники ВАТ «Кіровоградгаз» не повинні сплачувати борги підприємств ТКЕ. В умовах ринкової економіки кожен товар має свою ціну і має бути оплаченим. Газ – не виключення. Теплопостачальні підприємства зобов’язані здійснювати розрахунки за газ, який використали. Натомість деякі з них не тільки не отримують номінації, а й не погашають заборгованості.

Заявляємо: відповідальність за відключення котелень лежить на керівництві підприємств ТКЕ та міста й області. Хочемо зауважити, що з п’ятнадцяти таких підприємств регіону найбільші проблеми є у ДП «Кіровоградтепло» ТОВ ЦНТІ УНГА.

Сподіваємося на здоровий глузд та відповідальність тих, від кого залежить безперервне газопостачання підприємств ТКЕ. Зі свого боку ВАТ «Кіровоградгаз» діє адекватно ситуації, що склалася, та відповідно законам”.

За інформацією Кіровоградгазу, станом на 11:00 14 березня, ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» має непогашену заборгованість за послуги з розподілу природного газу, отримані у лютому 2018 року в сумі 3 118 076,39 грн.

Вже після того, як ВАТ “Кіровоградгаз” перекрив постачання газу на 6 котелень ДП “Кіровоградтепло”, група кропивничан, серед яких було 5 депутатів, відправилися до керівника газопостачального підприємства Олександра Гладкого, щоб вимагати від нього негайно відновити постачання газу. Проте потрапити у приміщення люди не змогли – невідомі особи заблокували вхід.

Згодом активісти та депутати міськради оголосили у розшук Олександра Гладкого, щоб влаштувати у нього вдома пункт обігріву.

Зазначимо, що через відключення 6 котелень від газопостачання, без тепла у Кропивницькому залишилися 137 будинків, 6 дошкільних закладів, 3 школи, 2 училища та медзаклад.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар