Кіровоградгаз знову погрожує відключити від газу котельні через непогашені борги

Котельні КП "Теплоенергетик"

Завтра, 14 березня, о 10.00 ВАТ “Кіровоградгаз” може припинити газопостачання на котельні КП “Теплоенергетик”, ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” та КП “Долинське міське комунальне господарство” через непогашені борги. За інформацією газопостачальника, станом на 13 березня, цими підприємствами не погашена заборгованість за послуги з розподілу природного газу, отримані у лютому 2018 року в сумі 4 млн 179, тис. грн.

Таку заяву ВАТ “Кіровоградгаз” оприлюднило на власному сайті, повідомляє Перша електронна газета.

У повідомленні зазначається, що КП “Теплоенергетик”, ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” та КП “Долинське міське комунальне господарство” систематично порушують умови договорів розподілу природного газу, укладених з ВАТ “Кіровоградгаз”, в частині своєчасного та повного проведення розрахунків.

Станом на 13 березня ці підприємства заборгували:

  • ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» 3 236 133,50 грн.;
  • КП «Теплоенергетик» 794 550,34 грн.;
  • КП «Долинське міське комунальне господарство» 148 785,25 грн.;

У газопостачальній компанії запевняють, що 6 березня звернулися до цих трьох підприємств із листами з пропозицією розрахуватися за лютий до 10 березня, але жодних оплат так і не надійшло.

Про ситуацію, що склалася, також поінформовано голову Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, міського голову Кропивницького Андрія Райковича та міського голову Долинської Віру Тернавську.

“У разі не проведення розрахунків у запропонований термін або у випадку не підтвердження номінації (заявлених обсягів) природного газу на 2-гу декаду березня 2018 року, ВАТ «Кіровоградгаз» буде вимушене здійснити примусове припинення (обмеження) газопостачання ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», КП «Теплоенергетик» та КП «Долинське міське комунальне господарство» з 10:00 14 березня 2018 року шляхом відключення від газових мереж газоспоживаючого обладнання”, – йдеться у заяві.

Газовики також наголошують на тому, що ВАТ “Кіровоградгаз” має законне право здійснювати примусове припинення газопостачання.

“Наголошуємо також, що за безоплатне, безлімітне газоспоживання, самовільне відновлення газопостачання, а також за наслідки, пов’язані з припиненням (обмеженням) газопостачання, згідно діючого законодавства, відповідальність несуть споживачі, якими є ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА”, КП “Теплоенергетик” та КП “Долинське міське комунальне господарство”, – додають у зяві представники ВАТ “Кіровоградгаз”.


Нагадаємо, “газові розбірки” ВАТ “Кіровоградгаз” та міської влади розпочалася на самому старті опалювального сезону. У 2018 році підприємство вже двічі попереджало міську владу про відключення газопостачання на котельні через несплачені борги – 4 січня та 24 лютого.

27 лютого 2017 року, після низки попереджень, газовики таки почали відключення котелень від подачі газу. Вже на ранок 28 листопада у Кропивницькому без тепла залишились 115 житлових будинків, 3 дитсадка, 2 школи та 2 ПТУ.

Цього ж дня, після штурму, бійок, пікетів та успішних перемовин керівництва міста у Кабміні та в НАК “Нафтогаз України”, з 14:00 почалося відновлення газопостачання на усі відключені “Кіровоградгазом” котельні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар