Підозрюваний у скоєнні смертельної ДТП у Кропивницькому повністю визнав свою вину на суді

Олександр Постриганенко під час судового засідання 25.08.2016

Сьогодні, 11 жовтня, у Кіровському райсуді Кропивницького, за головування судді Євгена Романюка продовжили розгляд справи за ч.2 ст. 286 КК України проти сина колишнього головного податківця області Олександра Постриганенка.


20-річного хлопця підозрюють у скоєнні ДТП у стані алкогольного сп’яніння, унаслідок якого загинула людина.

На початку засідання захисник підозрюваного Кричун заявив клопотання про заборону фіксації процесу на фото та відео представниками ЗМІ, але суд дозволив зйомку, попередивши журналістів, що підозрюваний не давав згоди на фіксацію свого обличчя.

Читайте також: У Кропивницькому адвокат підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП хотів заборонити журналістам фіксувати процес

адвокат Юрій Кричун
адвокат Юрій Кричун

Після цього суд приступив до розгляду справи.

Прокурор Ігор Васильків зачитав матеріальні та моральні претензії від постраждалих унаслідок ДТП. Загалом сума моральної шкоди, яку постраждалі висунули до підозрюваного, складає приблизно 1,5 млн грн. Постриганенко матеріальну шкоду визнав повністю, а щодо моральної мав деякі зауваження, тому залишив це на розгляд суду.

На суді Постриганенко повністю визнав свою вину та попросив вибачення у постраждалих.

“Я каюсь, і повністю визнаю свою вину. Мені дуже прикро”, – сказав підозрюваний.

Також він підтвердив, що перебуваючи на Миколаївському пляжі напередодні ДТП випив келих пива. Саме звідти Постриганенко рухався на своєму автомобілі. Вже на Балашівці, виїхавши на зустрічну, зіткнувся з “Москвичем”, де перебували потерпілі.

Також Постриганенко розповів, що рухався зі швидкістю близько 70 км/год, тим самим підтвердивши, що було перевищення швидкості.

Далі суд вирішив приступити до судових дебатів між сторонами. Прокурор Ігор Васильків заклопотав оголосити у засіданні перерву для підготовки до дебатів. Адвокат Юрій Кричун та підозрюваний не заперечували. Захисник Постриганенка також додав, що на наступному засіданні надасть підтвердження про відшкодування частини матеріальних витрат на лікування потерпілих.

Вислухавши клопотання сторін суддя ухвалив рішення оголосити перерву у засіданні до 16.00 27 жовтня.

суддя Євген Романюк
суддя Євген Романюк

Нагадаємо, 27 червня, водій автомобіля “Citroen” Олександр Постриганенко, ймовірно, перебуваючи напідпитку, перевищив швидкість та виїхав на зустрічну смугу по вул. Київській, внаслідок чого зіштовхнувся з “Москвичем”. Водій радянського авто згодом помер у лікарні, а 5 пасажирів отримали важкі травми, в тому числі 6-річний хлопчик.

29 червня суддя Ленінського райсуду Андрій Загреба виніс рішення залишити Олександра Постриганенка під вартою строком на 60 діб без права на заставу.

7 липня апеляційний суд відмовив у скарзі захисту підозрюваного, а 25 серпня Ленінський райсуд Кропивницького постановив продовжити термін перебування Олександра Постриганенка під вартою на строк до 28 вересня.

20 вересня суддя Кіровського райсуду Євген Романюк постановив прийняти справу до розгляду, і продовжив перебування обвинуваченого Олександра Постриганенка під вартою сроком на 60 діб.

28 вересня розгляд справи було розпочато, але через неявку у судове засідання адвоката підозрюваного Кричуна та представників обласної лікарні у судовому засіданні було оголошено перерву до 11 жовтня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар