У Кропивницькому адвокат підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП хотів заборонити журналістам фіксувати процес

Олександр Постриганенко під час судового засідання 25.08.2016

Сьогодні, 11 жовтня, у Кіровському райсуді Кропивницького, за головування судді Євгена Романюка продовжили розгляд справи за ч.2 ст. 286 КК України проти сина колишнього головного податківця області Олександра Постриганенка.

20-річного хлопця підозрюють у скоєнні ДТП у стані алкогольного сп’яніння, унаслідок якого загинула людина.

Захисник Кричун
Захисник Кричун

На початку засідання захисник підозрюваного Кричун заявив клопотання про заборону фіксації процесу на фото та відео представниками ЗМІ. Адвокат пояснив це тим, що після одного з попередніх засідань, деякі ЗМІ порушили ст. 27 КПК, і показали обличчя підозрюваного, хоча суд ухвалив його не знімати. Як доказ адвокат надав суду роздруківки з ефіру телеканалу “1+1”, сайтів “Перша електронна газета” та “Гречка”.

Суддя Романюк переглянувши роздруківки зазначив, що Перша електронна використала фото підозрюваного з іншого засідання, а в ефірі “1+1” дійсно були свіжі зображення Постриганенка. Суддя не змінив свого рішення, і дозволив фіксувати процес журналістам, але наголосив на тому, що знімати Постриганенка не можна, адже це порушує його права.

Розгляд справи триває.

Суддя Романюк
Суддя Романюк

Нагадаємо, 27 червня, водій автомобіля “Citroen” Олександр Постриганенко, ймовірно, перебуваючинапідпитку, перевищив швидкість та виїхав на зустрічну смугу по вул. Київській, внаслідок чого зіштовхнувся з “Москвичем”.

Водій радянського авто згодом помер у лікарні, а 5 пасажирів отримали важкі травми, в тому числі 6-річний хлопчик.

29 червня суддя Ленінського райсуду Андрій Загреба виніс рішення залишити Олександра Постриганенка під вартою строком на 60 діб без права на заставу.

7 липня апеляційний суд відмовив у скарзі захисту підозрюваного, а 25 серпня Ленінський райсуд Кропивницького постановив продовжити термін перебування Олександра Постриганенка під вартою на строк до 28 вересня.

20 вересня суддя Кіровського райсуду Євген Романюк постановив прийняти справу до розгляду і продовжив перебування обвинуваченого Олександра Постриганенка під вартою терміном на 60 діб.

28 вересня розгляд справи було розпочато, але через неявку у судове засідання адвоката підозрюваного Кричуна та представників обласної лікарні у судовому засіданні було оголошено перерву до 11 жовтня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар