У Кропивницькому стартував дводенний форум DOBRE BOOST

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 14 грудня у Кропивницькому стартував дводенний форум DOBRE BOOST КРОПИВНИЦЬКИЙ «Нові можливості економічного розвитку для об’єднаних територіальних громад». Протягом двох днів представники трьох ОТГ Кіровоградщини вчитимуться, як використовувати власні ресурси задля економічного розвитку громади. 

Форум організовується Одеським національним економічним університетом та Подільською агенцією регіонального розвитку в рамках Програми США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). І сьогодні у Кропивницький приїхали представники громад-партнерів програми DOBRE – Бобринецька, Новоукраїнська та Маловисківська ОТГ.

“Раніше говорили: треба крокувати в ногу з часом. Зараз, щоб бути успішними, не потрібно крокувати в ногу з часом. Треба шукати можливості, щоб обійти час, зробити щось таке, що буде вирізняти вас від інших. Саме тому ми сьогодні і завтра будемо розповідати про те, як сформувати  унікальні продукти для вашої громади. Щоб ви відрізнялися, щоб ви працювали на свій розвиток і щоб за допомогою економічної вигоди ви забезпечували майбутнє своєї громади вже сьогодні”, – сказала під час вступної частини керівник проектів і програм ГО “Подільська агенція регіонального розвитку” Софія Сакалош.

DSC_1152

Представникам влади, бізнесу і громадськості трьох ОТГ, з якими співпрацює Програма USAID DOBRE у Кіровоградській області, показуватимуть інструменти перетворення економічного потенціалу громади у дієвий результат. Зокрема, розглядатимуть залучення стейкхолдерів (зацікавлених осіб), секрети привабливості громади для інвестора, пошуки можливостей для розвитку підприємництва. Про підхід та процес у програмі DOBRE у розрізі питання економічного розвитку громад розповідатиме експерт, представник Global Communities/DOBRE Мік Мюллей.

DSC_1169

Під час роботи у групах представники громад визначатимуть пріоритетні напрями розвитку та розпочнуть роботу над формуванням плану дій за проектами економічного розвитку об’єднаних територіальних громад, які відповідають їх стратегічним пріоритетам. Цей форум стане першим із серії заходів, спрямованих на допомогу громадам Кіровоградщини у підготовці проектів з місцевого економічного розвитку. Тож за результатами дводенного навчання громади отримають домашні завдання, які повинні будуть виконати до наступного форуму.

DSC_1154

DSC_1170

DSC_1175

DSC_1182

DSC_1186

DSC_1189

DSC_1190

DSC_1199

DSC_1093

DSC_1107

DSC_1109

DSC_1113

DSC_1122

DSC_1124

DSC_1127

DSC_1134

DSC_1143

DSC_1149

DSC_1136

Нагадаємо, нещодавно у Маловисківську громаду приїздили представники Програми DOBRE. Наразі міська рада отримала можливість подавати заявки на отримання фінансування власних проектів від програми DOBRE.

Окрім того, нещодавно у Києві відбувся Перший Хаб інвесторів та громад, участь у якому взяли представники трьох громад з Кіровоградщини – Бобринецької, Маловисківської та Новоукраїнської.

У вересні на відкриття модернізованого спортивного майданчика на Кіровоградщину приїздив директор програми USAID DOBRE Беррі Рід. Це короткостроковий проект, але, за словами Беррі Ріда, він сподівається на те, що у майбутньому вони будуть працювати з успішними громадами Кіровоградщини над довготерміновими і великими проектами.

Нагадаємо також, на Кіровоградщину приїжджали представники Дніпровського офісу Програми DOBRE, які презентувати результати оцінки спроможності місцевої влади та вручити головам громад-партнерів протоколи про співпрацю. Серед них – Мала Виска.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар