Продовження стовпопаду та аварії на злощасному перехресті: дайджест ДТП у Кропивницькому

Загибель громадського активіста, троє людей і маленька дитина у лікарні, підбита маршрутка, продовження “стовпопадного” флешмобу та 5 пошкоджених автівок на “злощасному” перехресті – такими були наслідки аварій у Кропивницькому за минулий тиждень.

Перша електронна газета” продовжує серію щотижневих публікацій про дорожньо-транспортні пригоди на території міста та області.

Тиждень розпочався із моторошної ДТП, яка сталася в ніч з 17 на 18 вересня. Поблизу Кропивницького загинув відомий громадський активіст та волонтер Василь Шкрібляк. Він був за кермом автівки “Nissan”, яка з’їхала з проїжджої частини, потрапила у купу піску, стала некерованою і врізалася у бетонну плиту.

У результаті аварії загинули водій та пасажирка, яка знаходилася позаду водія. Двоє інших людей із тяжкими травмами були госпіталізовані у лікарню.

Також 18 вересня у Кропивницькому відбувся суд над водієм вантажівки, який у кінці серпня за 10 хвилин потрапив у дві аварії. Тоді нетверезий чоловік за кермом врізався у дерево, втік з місця ДТП і потрапив у ще одну аварію. За це він отримав 11 тис. 390 грн штрафу.

Того ж 18 вересня, близько полудня ДТП сталася вже в Олександрії. 82-річна олександрійка їхала за кермом автомобіля Skoda і на пішохідному переході зачепила 31-річну жінку. Постраждалу доправили в лікарню.

На водійку Skoda відкрили провадження за ч. 1 статті 286 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження середньої тяжкості).

У середу, 20 вересня, близько 9 ранку у Кропивницькому не розминулися позашляховик Lexus і ВАЗ 2107. Lexus рухався по вул. Кавалерійська зі сторони театру, а ВАЗ 2107 їхав по вул. Віктора Чміленка від магазину “Фуршет”. На перехресті вони зіштовхнулися. Автомобілі зазнали механічних ушкоджень, ніхто з пасажирів не постраждав.

Приблизно через три години, по вулиці Євгена Тельнова сталася ДТП за участі автомобілів Daewoo та Skoda Fabia. Дружину і дитину (1,7 роки) водія Daewoo медики доправили в обласну лікарню. Водій і пасажирка Skoda Fabia відбулися шоком та подряпинами, але від госпіталізації відмовилися.

Обидві автівки рухалися в сторону обласної лікарні. Першою їхала Skoda Fabia, за нею невідома автівка, а далі Daewoo. Коли невідома машина зманеврувала праворуч, то водій Daewoo побачив перед собою розвернуту Skoda Fabia і за його словами не допустити зіткнення було неможливо.

Наступного дня, біля “Європейського” ринку Волга “наздогнала” маршрутку і в’їхала у припаркований NISSAN. Тоді 66-річний водій Волги під час зміни напрямку руху не впевнився в безпечності свого маневру та зіткнувся з маршруткою, який рухалася в тому ж напрямку. В результаті чого автомобілі змістилися праворуч та наїхали на припаркований NISSAN. На момент прибуття поліції, водій Волги був заблокований двома автівками і не міг вибратися із салону, тому, щоб звільнити водія довелося витягнути заднє скло.

А 22 вересня відбулося продовження “стовпопаду” у Кропивницькому. Близько 8 ранку по вулиці Великій Перспективній у Кропивницькому сталася ДТП. У Volkswagen ймовірно відмовили гальма, внаслідок чого він в’їхав у Daewoo, маршрутку та врізався у стовп.

Через аварію без електропостачання залишилися світлофор, а також тролейбусна лінія. Окрім того, завдяки цій електроопорі з підстанції постачалася електроенергія на квартал – від мосту до “Копілки”. Також у результаті цієї ДТП обірвалася тролейбусна лінія поблизу швейної фабрики. Тому тролейбуси тимчасово змінили свій маршрут та їздилиь по вул. Євгена Чикаленка через мікрорайон Ковалівка. Пошкоджену електроопору планують замінити з понеділка. Крім того, у “години пік” патрульні тимчасово регулюватимуть рух на перехресті біля спортшколи.

На цьому ж самому місці, близько 15:00 сталася ДТП за участі автомобілів Opel та Запорожець. Запорожець їхав по вулиці Пушкіна, не надав перевагу в русі та протаранив Opel, який прямував по вул. Велика Перспективна в сторону центру міста. Обійшлося без постраждалих. Обидві автівки зазнали механічних пошкоджень.

Аварії на “злощасному” перехресті не стали виключеннями і на вихідних. 23 вересня, близько 18:00 тут у ДТП потрапили автомобілі Daewoo та Geely. На щастя, ніхто не постраждав. Водії вирішили розійтися за європротоколом.

Крім того, по вулиці Родімцева Лада продовжила “стовпопадний” флешмоб і збила електроопору. Після аварії її демонтували працівники КП “Міськсвітло”.

Фото: Першої електронної, очевидців та патрульної поліції Кропивницького

Наступну порцію аварій шукайте за тегом #ДайджестДТП, а також інші наші щотижневі підбірки за тегом #Дайджест

Володимир Дедей, Перша електронна газета

П’ять аварій за добу та дводенний “стовпопад”: щотижневий дайджест ДТП у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар