У Знам’янці на фасаді школи відкрили меморіальні дошки на честь загиблих воїнів АТО

Сьогодні, 12 жовтня у Знам’янці Кіровоградської області відбулося відкриття двох меморіальних дошок на честь загиблих воїнів АТО – Капелюхи Сергія та Єфремова Дмитра.

Капелюха Сергій народився 31 березня 1978 року. Працював на Укрзалізниці. У липні 2015 року добровільно пішов виконувати військовий обов’язок. 14 листопада під час бою в окоп, де перебував Сергій влучив фугас. Наступного дня від отриманих поранень він помер. Капелюху Сергія  було нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня, посмертно.

Єфремов Дмитро народився 6 квітня 1985 року. Працював заступником начальника станції “Чорноліська” Одеської залізниці. 20 липня 2015 року був мобілізований на службу. Загинув 22 травня 2016 року під час обстрілу в промисловій зоні під Авдієвкою на Донеччині.

Дошки встановили на фасаді школи № 4, де навчалися хлопці. На відкриття зібралися учні школи, директор, міський голова, місцеві жителі, рідні та однокласники загиблих, члени Знам’янської спілки ветеранів АТО.

“Вони були звичайні хлопці, які ходили до цієї школи, багато планували та мріяли. А коли настав вирішальний час для країни – вони не вагаючись пішли на війну. Меморіальні дошки на школі встановлені недаремно: вони нагадуватимуть про героїчний вчинок Дмитра та Сегрія та про ціну миру. Пам’ять про героїв назавжди залишиться в серцях людей” – сказав у своїй промові міський голова Знам’янки Сергій Філіпенко.

Право відкрити меморіальні дошки надавалося однокласницям загиблих – Шульзі Олені та Яровій Ганні.

“Це були звичайні хлопці, вони не навчалися на “відмінно”, але це не завадило їм стати відмінними людьми. Серій пішов добровольцем – і це вже говорить про багато. Діма хоч і був мобілізований, але відразу ж пішов, не ухиляючись від обов’язку” – так згадав загиблих директор школи Ляцький Володимир.

Кошти на відкриття дошки виділив підприємець Шкурко Олександр.

Крім того у приміщенні школи знаходиться виставка фотографій з фронту, на яких відображені  будні знам’янських бійців та фотографії загиблих місцевих солдат.

DSC_0043

DSC_0045

DSC_0051

DSC_0062

DSC_0031

DSC_0029

DSC_0020

DSC_0018

DSC_0016

DSC_0012

Поширити:

Залишити коментар:

коментар