Військовому, що пройшов Афганістан і АТО, міська влада поверне відібрану банком квартиру

Сьогодні, 12 жовтня, у Кропивницькому стартував благодійний марафон “Серця, опалені війною”, приурочений до Дня захисника України.

Марафон складався з 7 новел, у яких змальовані герої сучасності. 7  новел – це 7 болючих томів нашого сьогодення.

Читайте також: День захисника України у Кропивницькому: пам’ять полеглим, подяка незламним кіборгам

Новела 3. “Афганці в АТО”

Євген Чайка – унікальна людина. Він  воював у Афганістані, коли захворів син – поїхав на заробітки у Росію, але коли почалася війна на Сході України – повернувся додому і пішов добровольцем на фронт.

«Ми з ним свого часу служили в Афганістані. А потім якось зустрілися у військкоматі, коли намагалися записатися добровольцями в АТО, – розповідає голова обласної організації всеукраїнської асоціації інвалідів АТО Сергій Лещик. – Оскільки ми вже не молоді, нас не хотіли брати добровольцями. Разів 5 ходили у військкомат, поки вони не здалися і не взяли нас на службу».

Голова обласної організації всеукраїнської асоціації інвалідів АТО Сергій Лещик
Голова обласної організації всеукраїнської асоціації інвалідів АТО Сергій Лещик

Євген Чайка був тяжко поранений. Має ІІ групу інвалідності.

Радник міської голови Кропивницького Євгенія Шустер повідомила, що міська влада хоче віддячити пану Євгену за його жертовність та відданість, тож незабаром йому повернуть відібране банком житло.

 «Ми знаємо, що у вас тяжко хворий син. Через дороговартісне лікування вам довелося взяти великі кредити, через невиплату яких потім забрали квартиру. Але міська влада вирішила зробити вам подарунок – ми домовилися з банком про списання боргу. Невдовзі ви повернетеся у свою квартиру», – повідомила Євгенія Шустер.

Євген Чайка
Євген Чайка
Поширити:

Залишити коментар:

коментар