“Зірка” зазнала п’ятої поспіль поразки у чемпіонаті України

© fcbalkans.com.ua

На жаль, повністю відновитися після важкого кубкового матчу з «Кременем», футболісти кропивницької «Зірки» не змогли, й учора на виїзді зазнали п’ятої поразки в чемпіонаті – 0:3. Але переможну картину для зорянських «Балкан» відверто зіпсували суттєві помилки арбітра зустрічі.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби “Зірки”.

«Зірка» розпочала доволі активно, пресингуючи суперників на їх половині поля. Перший удар по воротах суперника наніс після індивідуального проходу Олександр Бєляєв – вище воріт. Відповідь підопічних Костянтина Пархоменка на 5-й хвилині вийшла результативною. Георгієв заробив доволі суперечливий штрафний у одному метрі від лінії штрафної майже по центру. На той момент здалося, що арбітр Анастасія Романюк прийняла рішення на користь атаки. Але згодом з’ясувалося, що то була не випадковість й майже в усіх суперечливих епізодах рішення приймалися на користь підопічних Костянтина Пархоменка.

А першим же гарним шансом наданим рефері господарі скористалися на всі сто відсотків. Удар Богдана Саламахи вийшов потужним і влучним у ліву верхню «дев’ятку» воріт Микити Зеленського – 1:0.

На хвилі успіху господарі провели іще одну атаку, яку завершував ударом головою із меж штрафної Руслан Пономар. На наше щастя, трохи вище поперечини.

Після цього гості трохи заспокоїлися й перевели гру на половину поля «Балкан». Підопічні Андрія Горбаня здобули право на кутовий, але з подачею Івана Рудницького впоралися захисники зорянців. А на 19-й хвилині черговий стандарт біля наших воріт ледь не закінчився тим, що Саламаха мало не забив вдруге. Півзахисник «балканців» відгукнувся на подачу в штрафну й пробив головою в ближній нижній кут – поруч зі стійкою. Через хвилину вже Кондраков замикав подачу Рудницького зі штрафного й також трохи не влучно. А на 23-й хвилині господарі провели потужну атаку. Спочатку Герасимець перевірив надійність Зеленського, який удар парирував. А потім той таки Герасимець, після підбору, вже другим темпом зробив простріл уздовж наших воріт, але партнери не встигли на цю передачу.

Свій шанс «Зірка» отримала на 29-й хвилині, коли Кондраков примусив захисників сфолити біля кута штрафної. На подачу зі стандарту Івана Рудницького відгукнувся Олександр Дугієнко, який опинився на газоні після зіткнення з голкіпером «Балкан». Та арбітр нічого протиправного в цьому епізоді не помітила й призначила вільний від воріт. Через декілька хвилин не скористався передачею Герасимця Костянтин Пархоменко, який пробив із меж штрафної вище воріт. А потім, на 35-й хвилині, у ворота «Зірки» був призначений черговий в цьому сезоні пенальті. Герасимець вискочив «на побачення» із Зеленським й опинився на газоні, більше «малюючи» порушення з боку нашого голкіпера. Та арбітр без роздумів вказала на «позначку», а Сергій Герасимець був влучним – 2:0.

І ось після цього «зіркові» мали два прекрасні шанси, навіть, відновити рівновагу. Спочатку Олексій Збунь не використав помилку захисника й не реалізував чистий вихід сам на сам із воротарем, пробивши вище поперечини. А згодом промахнувся з близької відстані Олександр Маткобожик, коли пробив головою після чергової класної подачі зі штрафного Рудницького. Кінцівка першого тайму пройшла на зустрічних курсах й тут Анастасія Романюк не призначила пенальті вже у ворота господарів, коли Збунь виборов м’яч у боротьбі з трьома суперниками і був відверто збитий у штрафній площі. Ну що ж залишим таке рішення на совісті людини, якій довірили вершити долю звітного поєдинку.

Ну а на 44-й хвилині зорянці забили втретє, коли Руслан Пономар пробив із-за меж штрафної у нижній кут, а Микита Зеленський свою команду не врятував – 3:0.

Скажемо так, на такий рахунок господарі точно не награли, але вони, не без допомоги рефері, реалізували свої моменти, а кропивничани – ні.

Ну а в дебюті другого тайму «дива» суддівської дами продовжувалися. На 50-й хвилині в штрафній господарів стався момент ідентичний тому, після якого в наші ворота був призначений пенальті. Але цього разу Анастасія Романюк «побачила» симуляцію з боку Олексія Збуня й показала нападнику «Зірки» жовту картку. Очевидно, арбітр вирішила не давати футболістам «Зірки» жодного шансу…

Через хвилину вже в штрафному майданчику кропивничан було гаряче, але четвертий «сухий» гол за такої гри – це було вже занадто. Ну й тут саме час сказати про якість газону, який більше нагадував колгоспний город, ніж футбольне поле. Звичайно, зрозуміло, що суперники були в рівних умовах, але…

Та повернемося безпосередньо до гри. На 57-й хвилині наші тренери зняли з гри Олексія Збуня, який дійсно плідно попрацював, хоча й не використав стовідсоткову нагоду відзначитися. А на поле вийшов Артем Сьомка, який мав додати швидкості попереду. Згодом, на поле замість Кондракова вийшов юний Писарєв. Але ще до цього наша команда провела затяжну атаку з переводом м’яча з одного флангу на інший і потужним дальнім ударом – трохи вище. Тож, підопічні Андрія Горбаня не опустили руки, а продовжували наполегливо шукати можливості для того, щоб забити. Хоча гості ледь «не потрапили у полон», коли Дмитро Балакан, який вийшов на заміну, опинився віч-на-віч із Зеленським, обіграв нашого голкіпера, але не влучив у порожні ворота. А у нас доволі непогано увійшов в гру Дмитро Касімов, який замінив Максима Авер’янова, й відразу створив небезпеку на лівому фланзі, де став напружувати своїх візаві. Ну а заміна Рудницького на Лопушенка виглядала логічною тому, що капітан «зіркових» виконав дійсно величезний обсяг роботи, як сьогодні, так і в кубковому матчі, й дійсно втомився.

В заключну 10-ти хвилинку гра проходила більше між штрафними майданчиками без особливої небезпеки воротам. Ну й наостанок Анастасія Романюк довершила свій «арбітраж» вилученням Олександра Бєляєва. Ні, можливо молодий гравець й не стримав емоції, але такий відверто упереджене до гостей ставлення хоч кого мав би вивести із рівноваги.

Зрозуміло, що господарі за чисельної більшості пішли вперед й мали ще декілька шансів збільшити свою перевагу. До честі наших хлопців вони в кінцівці застосовували високий пресинг, не даючи можливості конкурентам швидко виходити в атаку. Тож, фінальний свисток арбітра зафіксував, на перший погляд, впевнену перемогу «Балкан» – 3:0. Але, якщо подивитися на це протиборство з іншої точки зору, то здається, що робиться все для того, щоб остаточно психологічно зламати нашу молоду команду. Невже суперникам «Зірки» недостатньо переваги в класі та досвіді, який вони мають, і їм потрібна ще ось така стороння допомога?

«Балкани» (Зоря) – «Зірка» (Кропивницький) – 3:0 (3:0).

26 серпня 2018 року (неділя). Початок о 17:00. Зоря. Стадіон імені Бориса Тропанця. Чемпіонат України, перша ліга, 1 коло, 6 тур.

Арбітр: Романюк Анастасія (Івано-Франківськ).

Асистенти арбітра: Левченко Максим (Кривий Ріг), Гавеля Олексій (Кривий Ріг).

4-й арбітр: Горбань Ігор (Одеса).

Спостерігач арбітражу: Валенко Андрій (Львів).

«Балкани»: 12. Паламарчук Олексій, 7. Саламаха Богдан, 2. Любчак Сергій, 33. Златов Вадим, 5. Опря Анатолій, 46. Пархоменко Костянтин, 99. Гаврилюк Володимир (89. Ільницький Олександр, 58), 14. Георгієв Віктор (8. Райчєв Олександр, 52), 13. Герасимець Сергій (29. Тропанець Василь, 84), 22. Паламар Руслан (15. Гончаренко Костянтин, 77), 25. Платунов Сергій (20. Болокан Дмитро, 64). Запасні: 42. Лукаш Сергій, 17. Юречко Ігор, 21. Чернишов Олексій, 4. Гузенко Віталій, 11. Кабанюк Владислав. Головний тренер: Пархоменко Андрій.

«Зірка»: 96. Зеленський Микита, 3. Сафронов Олександр, 5. Хорольський Дмитро, 7. Авер’янов Максим (77. Касімов Дмитро, 75), 9. Кондраков Данііл (93. Писарєв Станіслав, 67), 10. Рудницький Іван (90. Лопушенко Ігор 82), 11. Збунь Олексій (17. Сьомка Артем, 57), 23. Маткобожик Олександр, 37. Нерубенко Дмитро, 50. Дугієнко Олександр, 99. Бєляєв Олександр. Запасні: 74. Медведєв Марк, 14. Боздаган’ян Михайло, 15. Савіцький Андрій. В.о. головного тренера: Горбань Андрій.

Голи: 1:0, Саламаха Богдан (5); 2:0, Герасимець Сергій (35, з пенальті); 3:0, Паламар Руслан (44).

Попередження: Зеленський Микита (34), Георгієв Віктор (40), Збунь Олексій (49), Златов Вадим (54), Бєляєв Олександр (72).

Вилучення: Бєляєв Олександр (86, друге попередження).

На післяматчевій прес-конференції головний тренер ФК “Балкани” Андрій Пархоменко та виконуючий обов’язки головного тренера “Зірки” Андрій Горбань поділилися своїми враженнями від гри.

Нагадаємо, за 4 дні до цього поєдинку “Зірка” перемогла “Кремінь” і пробилася у наступний раунд Кубку України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар