“Зірка” перемогла “Кремінь” і пробилася у наступний раунд Кубку України

© telegraf.in.ua

В нелегкому кубковому протиборстві в Кременчуку, після не дуже вдалого першого тайму, підопічні Андрія Горбаня змогли перехопити ініціативу й вирвати путівку до наступного раунду. Завдяки двом блискуче виконаним штрафним капітаном команди Іваном Рудницьким “Зірка” перемогла “Кремінь” із рахунком 2:1.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту “Зірки”.

Матч між лідером групи «Б» другої ліги – кременчуцьким «Кременем», який тренує добре знайомий нашим уболівальникам зі стажем Ігор Столовицький, та кропивницькою «Зіркою» розпочався в неквапливому темпі. Суперники придивлялися один до іншого, не особливо форсуючи події. Гра в стартовій десятихвилинці йшла між штрафними майданчиками без загострення в нападі. Тож, не то що небезпечних моментів, а навіть бодай якихось ударів шанувальники футболу в ці хвилини не побачили. На 11-й хвилині гості вперше провели свій випад, але Кондракову, який вийшов на ударну позицію, не вдалося використати цей момент і м’яч легко забрав голкіпер господарів. А ось кременчужани відповіли більш небезпечно ударом метрів із 17-ти, але наш воротар правильно обрав позицію й загрозу відвів. На 15-й хвилині знову мав шанс Кондраков, який вискакував сам на сам із голкіпером «Кременя». На жаль, нашому нападнику не вистачило швидкості та й техніка підвела. Як наслідок, Данііл втратив рівновагу й дозволив захисникам забрати м’яч вже майже в штрафному майданчику. Хоча, справедливості ради потрібно зауважити, що всі гравці «Зірки» ніяк не могли призвичаїтися до поля з синтетичним покриттям. І хоч наша команда періодично для тренувань використовує й «синтетику» стадіону «Зірка», порівняння тут явно не на користь кременчужан – м’яч іноді відлітав як від асфальту.
Ну а підопічні Ігоря Столовицького свою можливість використали на всі сто відсотків. Після подачі й перший удар головою з близької відстані у ворота захисники «Зірки» відбили, а ось добивання від Сергія Вовкодава вийшло сильним і влучним – 1:0.

Після цього підопічні Андрія Горбаня чомусь знітилися, а ось господарі намагалися закріпити перевагу. Та, все ж, гостям вдалося заспокоїтися та перевести гру на половину поля конкурентів. Але кременчужани надійно діяли в захисті та й наші хлопці особливо загрозливого нічого не створювали. Тож такий розвиток подій цілком влаштовував футболістів «Кременя», які мали мінімальну перевагу в рахунку. Ближче до закінчення першого тайму обидві команди стали застосовувати високий пресинг при втраті м’яча, тим самим не дозволяючи конкурентам проводити швидкі контрвипади. Не приносили успіху й нечисельні стандарти. У нас непогано виглядав Бєляєв, який намагався брати ініціативу на себе й сміливо йшов вперед. Але господарі миттєво переривали такі випади за рахунок дрібного фолу ще в середині поля. В останні хвилини м’ячем більше володіли «зіркові», та суперники надійно перекривали всі зони й в захисті працювали безпомилково. А на 41-й хвилині підопічні Ігоря Столовицького провели випад лівим флангом із прострілом у штрафну. На щастя ніхто з групи атаки «Кременя» на цю передачу не встиг. Через хвилину біля наших воріт знову було спекотно, коли ледь не стався вихід один на один із голкіпером. Та нападник не зміг обробити м’яч й Олександр Маткобожик встиг підстрахувати партнерів. На 45-й хвилині штрафний біля кута штрафного майданчику заробили гості, але удар зі стандарту прийшовся вище поперечини. А закінчився перший тайм сейвом Микити Зеленського, який зреагував на потужний удар у ближній кут метрів із 18-ти від Костянтина Яцика.

Отже, перша половина зустрічі завершилася за мінімальної переваги господарів поля – 1:0, які виглядали краще й на такий результат дійсно заслуговували. Що ж до кропивничан, то їх дії в усіх компонентах гри залишали бажати кращого. Тож, нашим тренерам було що розказати своїм підопічним в перерві, адже потрібно було вносити серйозні корективи для того, щоб переломити хід боротьби.

І серйозна розмова в нашій роздягальні таки відбулася. І в дебюті другого тайму підопічні Андрія Горбаня рішуче пішли вперед й чимало володіли м’ячем.
Господарі проводили вже тільки контрвипади. В одному з них вони мали шанс подвоїти перевагу. На наше щастя, якоїсь миті не вистачало гравцю «Кременя» для того, щоб замкнути простріл вздовж воріт. Гості відповіли несильним ударом із-за меж штрафної Максима Авер’янова у руки голкіперу Андрію Олійнику. Через хвилину воротар господарів вдало зіграв на виході після доволі небезпечного кутового. Згодом прорив Олексія Збуня був зупинений фолом метрах в двох від лінії штрафної. Удар зі стандарту Івана Рудницького вийшов майстерним над «стінкою». Так що Андрій Олійник виступив у ролі стороннього глядача – 1:1.

Після того, як рахунок зрівнявся, кременчужани пішли вперед і створили декілька небезпечних моментів. Та м’яч після ударів господарів у наші ворота не влучив. «Зірка» ж витримала цей невеликий сплеск активності й знову перевела гру на половину поля суперників.

Тут потрібно зазначити, що до 65-ї хвилини Ігор Столовицький зробив уже три заміни, а його візаві Андрій Горбань залишав на полі основний склад, який діяв значно краще та впевненіше, ніж до перерви. І це не могло не принести свої плоди. На 67-й хвилині «зіркові» знову здобули право на штрафний майже з тієї ж точки, що й минулого гольового разу. Й знову до м’яча підійшов Іван Рудницький, який вдруге пробив над «стінкою» без шансів для воротаря кременчужан – 1:2!!!

Тепер уже гості мали матеріальну й психологічну перевагу й отримали можливість грати по рахунку. Тим більше, що господарі втратили впевненість й стали забагато помилятися, навіть, у простих ситуаціях. Кропивничани ж намагалися якнайдовше тримати м’яч за рахунок середніх і коротких передач. Тим самим кременчужани багато діяли у відборі, що забирало доволі багато сил. Коли ж м’яч таки переходив до підопічних Ігоря Столовицького, то їх зустрічав подвійний захисний заслон, пройти який було доволі складно. Ну а стандарти не були для футболістів «Кременя» такою грізною зброєю, як для їх суперників.

Та все ж, вже у компенсований час, наші хлопці занервували й ледь не пропустили. Та з ударом з близької відстані в ближній кут впорався Микита Зеленський. Вже в наступній атаці «зіркові» могли «закривати» гру, але тепер вже голкіпер «Кременя» вдало зіграв ногами за межами штрафної, перервавши вихід сам на сам й ліквідувавши загрозу власним воротам.
Фінальний свисток зафіксував дуже важливу, перш за все з психологічної точки зору, вольову перемогу «Зірки» з рахунком 2:1. Це була перша вікторія в новому сезоні кропивничан й перша ж поразка «Кременя». Тож, саме підопічні Андрія Горбаня продовжать боротьбу в наступній стадії Кубку України.

«Кремінь» (Кременчук) – «Зірка» (Кропивницький) – 1:2 (1:0).
22 серпня 2018 року (середа). Початок о 17:00. Кременчук. Стадіон «Кремінь-Арена». Кубок України, другий попередній етап.
Арбітр: Титов Олександр (Донецьк).
Асистенти арбітра: Сукравцев Віталій (Бердянськ), Галинець Віктор (Рівне).
4-й арбітр: Плєшко Павло (Кременчук).
Спостерігач арбітражу: Головков Олександр (Луганська область).
«Кремінь»: 1. Олійник Андрій, 3. Піскун Владислав, 4. Яцик Костянтин, 5. Курелех Валерій, 7. Богданов Максим, 11. Степанчук Сергій, 13. Вовкодав Сергій, 16. Сидоренко В’ячеслав (22. Попов Михайло, 59), 17. Щетінін Владислав (2. Бичков Богдан, 46), 18. Мурашов Євгеній (15. Белоусов Денис, 65), 21. Ченбай Сергій. Запасні: 12. Котляров Ярослав, 6. Ентін Дмитро, 10. Павлик Юрій, 20. Астахов Ернест. Головний тренер: Ігор Столовицький.
«Зірка»: 96. Зеленський Микита, 3. Сафронов Олександр, 5. Хорольський Дмитро, 7. Авер’янов Максим, 9. Кондраков Данііл (77. Касімов Дмитро, 90+4), 10. Рудницький Іван, 11. Збунь Олексій (90. Лопушенко Ігор, 90+5), 23. Маткобожик Олександр, 37. Нерубенко Дмитро, 50. Дугієнко Олександр, 99. Бєляєв Олександр (93. Писарєв Станіслав, 90+1). Запасні: 41. Льопка Роман, 14. Боздаганян Михайло, 15. Савіцький Андрій, 28. Хамільтон-Роллінгс Філіп. В.о. головного тренера: Горбань Андрій.
Голи: 1:0, Вовкодав Сергій (20), 1:1, Рудницький Іван (55), 1:2, Рудницький Іван (68).
Попередження: Збунь Олексій (28), Богданов Максим (55), Хорольський Дмитро (83), Кондраков Данііл (84).

Усі фото – telegraf.in.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар