Герой АТО з Кіровоградщини здобув бронзу на “Іграх нескорених”

фото для проекту VIVA Переможці

Герой АТО з Благовіщенського району Олександр Чалапчій, який після бойових дій на сході України втратив обидві ноги, здобув бронзову медаль із веслування на тренажерах під час національних змагань “Ігри нескорених”.

Про це йдеться на сайті облради, повідомляє Перша електронна газета.

«Ігри Нескорених» (англ. Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку, засновані Принцем Гаррі. Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а у 2017 році Ігри Нескорених відбулися у Торонто (Канада) і вперше українська команда військових взяла у них участь. Тоді наші військовослужбовці та ветерани здобули 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзові нагороди.

Він став одним зі 172 поранених українських військовослужбовців та ветеранів, які вирішували долю 60 медaлей у таких видах спорту: біг, велоперегони, веслування на тренажерaх, пауерліфтинг, плавання, стрибки в довжину, стрільба з лукa та штовхання ядра.

Олександр став третім у змаганнях з веслування на тренажерах протягом 1 хв. і претендує на потрапляння до збірної команди України, якa візьме участь у міжнародних “Іграх нескорених”, що відбудуться в Австралії.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар